2-3 morcovi, 1 telina, 1 patrunjel, 1 pastârnac, 1-2 cepe, 1 dovlecel, 2 ardei grasi, 150 g fasole verde, 150 g mazare, 1 vânata mijlocie, 1 conopida mica, 2-3 cartofi, 4-5 rosii, 1 pahar vin, 150 ml ulei, sare, cimbru, 1 foaie mica de dafin, marar si patrunjel verde. Se curata toate zarzavaturile si legumele si se taie rondele sau cuburi, ceapa si ardeiul se taie fideluta. Se fierb legumele într-o cratita; se pun mai întâi cele care fierb mai greu, sfârsind cu cele mai fragede si când sunt aproape fierte se adauga jumatate din cantitatea de vin, condiment si verdeata tocata marunt. Se lasa sa fiarba la foc mic pâna ce scade complet dupa care se adauga restul de vin. Se garniseste deasupra cu felii de rosii si se introduce cratita la cuptor sa se gratineze. Se serveste fierbinte.
Comentarii