200 g cascaval, 5 oua, 150 g faina, 80 g unt, 250 ml lapte, sare, piper.
Se taie cubulete 100 g de cascaval si restul se da pe razatoarea fina. Se pune intr-o cratita laptele si untul, se potriveste de sare si se lasa pe foc pana da in clocot. Apoi se ia cratita de pe foc, se pune toata faina dintr-odata si se amesteca puternic ca sa se incorporeze bine. Se pune cratita din nou pe foc si se lasa sa fiarba 2-3 minute, amestecand continuu, pana ce aluatul incepe sa se desprinda de pe margini. Se ia cratita de pe foc si se adauga, pe rand, ouale, amestecand bine de fiecare data. Se potriveste de sare si piper, se pun cuburile de cascaval. Ultimul ou se sparge intr-un bol si se bate bine cu furculita. Cu ajutorul a doua linguri se ia cate putin din aluat, se asaza gogoselele pe o tava unsa cu unt (lasand spatii intre ele). Se ung cu oul batut si se coc in cuptorul incins. Se lasa 20 de minute, apoi se scot si se presara peste ele cascavalul ras. Se coc inca 3-4 minute, pentru ca acesta sa se topeasca.
Prajitura cu scortisoara
250 g faina, 4 oua, 100 g zahar, 1 plic praf de copt, o lingurita scortisoara, 2 linguri miere, cateva nuci.
Se bat spuma ouale cu zaharul. Se adauga faina, mierea calduta, scortisoara si praful de copt. Se amesteca totul foarte bine. Dupa aceea se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra se presara nuci taiate marunt. Se da la cuptor la foc potrivit, apoi se taie romburi.
Comentarii