1 kg dovlecei, 100 ml ulei, 4 cepe, 500 g rosii, 2 lingurite faina, o legatura verdeata, sare, piper.
Se curata dovleceii, se sareaza si se taie in bucati dupa care se lasa sa se scurga circa 15 minute. Sosul se prepara din cepe si rosii taiate si inabusite in ulei, faina, sare si piper. Dovleceii se prajesc in ulei si apoi se pun sa fiarba impreuna cu sosul circa 20 minute. La sfarsit se adauga verdeata taiata fin.
Piscoturi cu crema de ciocolata
20 piscoturi, 100 g ciocolata cu lapte, 200 ml frisca, 100 g crema de branza, cafea, 50 g ciocolata, o lingurita unt, fulgi nuca de cocos.
Intr-o cratita se adauga ciocolata rupta bucatele, impreuna cu frisca si se pune pe foc amestecand continuu pana ce se omogenizeaza. Se acopera crema cu folie alimentara si se da la rece. Dupa ce s-a racit se mixeaza pana ce isi dubleaza volumul, se adauga crema de branza, care se mixeaza inainte si se amesteca bine totul. Fiecare piscot se insiropeaza in cafea, apoi se adauga crema de ciocolata. Deasupra se pune un alt strat de piscoturi insiropate. Se topesc ciocolata (50 g) cu untul si se glazureaza piscoturile. Se decoreaza cu nuca de cocos.
Comentarii