4 macrouri, 4 fire de praz, 2 ardei, 100 ml ulei, 2 linguri de bulion, marar, busuioc, sare, piper.
Prazul si ardeiul se curata si se taie rondele, apoi se inabuse cu putina apa. Se adauga bulionul, sare, piper, busuioc si marar tocate marunt. Pestele se curata si se scurge bine de apa, apoi se freaca putin cu sare si un condiment. Se face un pat de legume intr-o tava potrivita, se asaza pestele deasupra si se lasa la cuptor, la foc mic.
Sufleu de caramel
2 linguri coniac, 2 linguri apa, 200 g zahar, esenta de vanilie, 400 ml lapte, 100 ml frisca, 4 oua.
Se caramelizeaza 100 g de zahar cu coniacul, apa si se toarna pe fundul a sase forme de sufleu. Formele se asaza in apa rece. Ouale si restul de zahar se freaca bine, dar nu se bat spuma. Se amesteca bine cu crema obtinuta din fierberea laptelui cu esenta de vanilie si frisca, apoi se strecoara printr-o sita fina in formele de sufleu. Acestea se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor 60 minute, la foc mic.
Comentarii