• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 18 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 18 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Mamaliga cu rosii si ciuperci

Mamaliga cu rosii si ciuperci

13 octombrie 2020
in Retete culinare
A A

 Pentru mamaliga: 150 g malai grisat, sare, 1/8 litru lapte, 30 g unt.

 Pentru legume: 250 g ciuperci, o ceapa, 2 linguri ulei de masline, piper macinat, 200 g rosii marunte, 80 g branza de capra, 4 lingurite sos Pesto.

 Mamaliga se prepara in mod obisnuit. Se curata ciupercile si se taie in doua, iar ceapa curatata se toaca marunt. Se calesc ciupercile in uleiul incins, se adauga ceapa, se caleste si ea putin, se sareaza si se pipereaza. Se spala rosiile, se taie marunt si se lasa si ele cateva minute sa se caleasca. Se pune mamaliga in farfurii adanci, se toarna peste ea legumele calite, sos Pesto si se presara cu branza de capra faramitata.

Prajitura cu pere

 Pentru aluat: 250 g unt, 400 g faina, 100 g zahar, 1 ou, 1 galbenus.

 Pentru umplutura: 1 kg pere coapte, 100 g stafide, 50 ml vin dulce, 50 g se-minte de pin, 60 g zahar, 50 g unt, scortisoara, 100 g pesmet alb, zahar farin.

 Aluatul se prepara amestecand untul taiat cubulete cu restul ingredientelor care apoi se framanta bine. Compozitia se imparte in doua bucati: una mai mica (circa o treime) si una mai mare. Li se da o forma rotunda, se invelesc intr-o folie de plastic si se tin la frigider cel putin o ora. Se curata perele de coaja, de seminte si se taie cubulette. Stafidele, clatite cu apa fierbinte, se scurg, se pun intr-un bol si peste ele se toarna vinul. Semintele de pin se prajesc – fara grasime – intr-o tigaie. Stafidele, cu zeama cu tot, semintele de pin, untul topit, zaharul si un varf de cutit de scortisoara se toarna peste pere si se amesteca bine. Se imbraca fundul si marginile unei forme, de diametrul 28 cm, cu bucata mare de aluat, intinsa pe o planseta data cu faina, iar deasupra se presara pesmetul. Se intinde umplutura si se acopera cu cealalta foaie de aluat (bucata mica). Se apasa marginile, se inteapa cu furculita si se da la cuptorul incins. Se coace pana se rumeneste si apoi se pudreaza cu zahar farin.

ShareTweet
Articolul precedent

Sfaturi utile

Urmatorul Articol

Ce va fi dupa “Marele Contact”?

Articole Similare

Femina Club

Legume cu smantana

15 decembrie 2025

1 kg legume fierte, 250 ml smantana, 30 g faina, sare, 50...

Femina Club

Pui caramelizat

8 decembrie 2025

1 pui grill dezosat, 50 ml ulei de masline, 3 linguri miere,...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Urmatorul Articol

Ce va fi dupa “Marele Contact”?

Ati auzit de “razboiul pepenelui”?

Stiinta ciudata urca pe scena

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

11 decembrie 969 – Asasinarea împaratului bizantin Nicefor al II-lea

15 decembrie 2025

Nicefor al IIlea Focas (Nikeforos Fokas) a domnit ca împarat bizantin între...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai bune filme despre Frankenstein

15 decembrie 2025

Savantul Frankenstein si creatura sa monstruoasa au captivat generatii întregi, dand nastere...

Citeste mai departe
Blitz

Enciclopedie a provinciei

15 decembrie 2025

Primul volum al trilogiei „Encyclopaedia Bannatica”, semnat de medicul timisorean Adrian Badescu,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Alimente sanatoase pentru vasele de sânge

15 decembrie 2025

Consumul excesiv de alimente procesate sau de grasimi nesanatoase poate duce la...

Citeste mai departe
Femina Club

Stralucire si luminozitate

15 decembrie 2025

Exista multiple „trucuri” la care e bine sa apelati pentru a da...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 15-21 decembrie 2025

15 decembrie 2025

BERBEC 21.0320.04: Sunteti ghidati de o puternica dorinta de a schimba peisajul,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.