• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 24 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 24 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei

9 iulie 2008
in Retete culinare
A A

10 dovlecei, 2 1/2 linguri unt sau untura pentru prajit.
Tocatura: 750 g carne, 1 1/4 lingura unt, 2 cepe, 600 g rosii, o legatura patrunjel, sare, piper.
Sos: 2 linguri unt, 4 linguri faina, 2 1/2 cesti lapte, 1-2 linguri cascaval sau parmezan, 1-2 oua.

Alegem dovlecei mijlocii, îi curatam, îi spalam si îi taiem în felii potrivit de groase, în lungime. Saram feliile si le lasam sa se scurga. Apoi le dam prin faina si le prajim. Tocam carnea pentru umplutura. Prajim ceapa taiata marunt într-o cratita cu grasime, apoi adaugam tocatura, sare, piper si prajim bine, amestecand mereu. Cand tocatura este calita bine, punem în ea rosii proaspete, curatate de pielite si de seminte, sau bulion de rosii. Amestecam si lasam sa scada zeama. La sfarsit presaram în tocatura patrunjel taiat marunt. Ungem o tava cu unt si asezam pe fundul ei un rand de dovlecei prajiti, iar deasupra întindem un strat de tocatura. Apoi alt rand de dovlecei si alt strat de tocatura. Ultimul rand va fi de dovlecei. Pregatim într-o cratita sosul: topim untul, adaugam faina si amestecam bine, la foc. Cand rantasul este gata, stingem cu lapte fiert, turnand încet în cratita si amestecand mereu. Facem un fel de sos alb, moale. Luam cratita de la foc, adaugam cascaval ras, amestecam, adaugam ouale întregi si omogenizam totul. Turnam sosul peste musaca si dam la cuptor 30 minute, pana se rumeneste. Lasam sa se racoreasca putin si o servim.

ShareTweet
Articolul precedent

Biocarburantii contraataca

Urmatorul Articol

Varza dulce cu carne

Articole Similare

Femina Club

Sote de aripioare

22 decembrie 2025

10 aripioare, ulei, sare, piper, praf de usturoi. Se spala aripioarele, se...

Femina Club

Legume cu smantana

15 decembrie 2025

1 kg legume fierte, 250 ml smantana, 30 g faina, sare, 50...

Femina Club

Pui caramelizat

8 decembrie 2025

1 pui grill dezosat, 50 ml ulei de masline, 3 linguri miere,...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Urmatorul Articol

Varza dulce cu carne

Retetele naturii

Cateva citate revelatoare

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

18 decembrie 1626 – S-a nascut regina Cristina a Suediei

22 decembrie 2025

Regina Cristina a Suediei (pe numele întreg Kristina Alexandra), una dintre cele...

Citeste mai departe
Blitz

„Cravata galbena” – Portretul unui geniu care nu s-a lasat înteles

22 decembrie 2025

Cel mai recent film al regizorului Serge Ioan Celibidachi (fiul marelui dirijor...

Citeste mai departe
Blitz

Craciunul confiscat

22 decembrie 2025

Sarbatorile autentice din satul traditional românesc – cu vechi colinde si miros...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Tratarea atacului de panica

22 decembrie 2025

Atacul de panica este un episod brusc si recurent de teama intensa...

Citeste mai departe
Femina Club

Daca purtati ochelari

22 decembrie 2025

...efectul de lupa al lentilelor va obliga la meticulozitate în privinta machiajului....

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 22-28 decembrie 2025

22 decembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Veti fi în elementul dumneavoastra, deoarece acesta este momentul perfect...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.