• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 19 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 19 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei

9 iulie 2008
in Retete culinare
A A

10 dovlecei, 2 1/2 linguri unt sau untura pentru prajit.
Tocatura: 750 g carne, 1 1/4 lingura unt, 2 cepe, 600 g rosii, o legatura patrunjel, sare, piper.
Sos: 2 linguri unt, 4 linguri faina, 2 1/2 cesti lapte, 1-2 linguri cascaval sau parmezan, 1-2 oua.

Alegem dovlecei mijlocii, îi curatam, îi spalam si îi taiem în felii potrivit de groase, în lungime. Saram feliile si le lasam sa se scurga. Apoi le dam prin faina si le prajim. Tocam carnea pentru umplutura. Prajim ceapa taiata marunt într-o cratita cu grasime, apoi adaugam tocatura, sare, piper si prajim bine, amestecand mereu. Cand tocatura este calita bine, punem în ea rosii proaspete, curatate de pielite si de seminte, sau bulion de rosii. Amestecam si lasam sa scada zeama. La sfarsit presaram în tocatura patrunjel taiat marunt. Ungem o tava cu unt si asezam pe fundul ei un rand de dovlecei prajiti, iar deasupra întindem un strat de tocatura. Apoi alt rand de dovlecei si alt strat de tocatura. Ultimul rand va fi de dovlecei. Pregatim într-o cratita sosul: topim untul, adaugam faina si amestecam bine, la foc. Cand rantasul este gata, stingem cu lapte fiert, turnand încet în cratita si amestecand mereu. Facem un fel de sos alb, moale. Luam cratita de la foc, adaugam cascaval ras, amestecam, adaugam ouale întregi si omogenizam totul. Turnam sosul peste musaca si dam la cuptor 30 minute, pana se rumeneste. Lasam sa se racoreasca putin si o servim.

ShareTweet
Articolul precedent

Biocarburantii contraataca

Urmatorul Articol

Varza dulce cu carne

Articole Similare

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Urmatorul Articol

Varza dulce cu carne

Retetele naturii

Cateva citate revelatoare

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

13 noiembrie 1002 – Masacrul din ziua Sfântului Brice

18 noiembrie 2025

13 noiembrie 1002 a devenit o zi întunecata în istoria Angliei medievale,...

Citeste mai departe
Blitz

Când rolurile devin o eticheta: actori care au definit un singur gen

18 noiembrie 2025

Într-o lume cinematografica obsedata de versatilitate, exista actori care si-au construit maretia...

Citeste mai departe
Blitz

Cetatea Alba Carolina

18 noiembrie 2025

În urma cu 310 ani, în 4 noiembrie 1715, a fost pusa...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Stop cardiac sau atac de cord?

18 noiembrie 2025

Relativ frecvent între cele doua probleme de sanatate mentionate se pune semnul...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii rapide

18 noiembrie 2025

Ideal ar fi ca îngrijirea cotidiana sa confere tenului dumneavoastra hidratare suficienta,...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 17-23 noiembrie 2025

18 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceasta saptamâna relatiile cu prietenii si cu partenerii sunt...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.