2 cepe mari, 1 morcov, o telina potrivita, ¼ varza, 1 dovlecel, 2-3 cartofi, 500 g rosii, 100 g fasole verde, 2-3 oua, 200 ml lapte, 40 g faina, 100 ml ulei, sare, patrunjel verde, orez.
Legumele se curata, se spala si se taie fideluta, apoi se calesc si se inabusa cu putina apa calda. Orezul se fierbe si se adauga in legume. Intr-o tava unsa se intinde compozitia, iar deasupra se toarna un aluat subtire facut din faina, ou si lapte. Se introduce tava la cuptor timp de 30 minute pana se rumeneste deasupra.
Clatite cu nuci si frisca
3 oua, o ceasca faina, 1 pahar lapte, 2 linguri ulei, 25 g nuci macinate, 200 g zahar pudra, 1 pachet zahar vanilat, 200 g frisca, sare.
Din oua, faina, lapte, zahar vanilat si sare se prepara un aluat de consistenta unei smantani din care, dupa ce s-a odihnit 30 minute, se prepara 18-20 foi de clatite. Se macina nucile care se amesteca bine cu 100 g zahar, se presara peste clatite si se ruleaza. Dupa ce toate clatitele sunt gata se asaza intr-un vas si se tin la cuptor 10 minute. Se servesc garnisite cu frisca.
Comentarii