300 g taitei (2, oua, 300 g faina, apa cât cuprinde o coaja de ou, sare) 500 g carne macra, 1 ceapa mica, 3 linguri de unt, sare, piper, 2 linguri de pesmet. Se pregateste tocatura de carne. Carnea data prin masina se prajeste cu untura si putina ceapa. Se inabusa picurând câte putina apa. Se adauga sarea si piperul. Se pun taiteii la fiert in apa clocotita cu sare, se fierb nu prea mult, se racoresc cu apa rece, se scurg bine si se oparesc cu unt. Se unge forma cu unt, se presara pesmet si apoi se asaza un rând de taitei, un rând de carne si asa mai departe. Deasupra se presara pesmet si se mai pune putin unt. Se da la cuptor. Se rastoarna. La fel se poate pregati cu macaroane.
Friptura de porc cu alune
550 g muschi file de porc, 200 g frunze proaspete de salvie,...
Comentarii