400 g ficat, 150 g slanina proaspata, un pahar cu vin alb, 2 oua, o ceapa, sare, piper.
Se spala ficatul, slanina si ceapa. Se pun bucatele taiate intr-o cratita si se calesc la foc mic, sa se rumeneasca inabusit. Dupa ce s-a racit se da de doua ori prin masina de tocat. Se adauga treptat cate un ou crud, se amesteca turnand cate putin vin. Se adauga piper, sare si se freaca bine cu o lingura de lemn, pana ce se obtine o pasta fina. Pateurile se obtin din aluat cu foaie subtire (din comert, foi de placinta crude). Se intinde foaia de aluat, se ruleaza si se coace la cuptor incins. (Se pot face si in forma de plic sau taiate rotunde, cu o cana mare.) Pasta de pateu se mai poate servi ca aperitiv, asezata pe o farfurie, garnisita cu felii de masline, de ou, de gogosari sau asezata pe frunze de salata verde.
Comentarii