• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 1 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 1 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Penne alla Carbonara

Penne alla Carbonara

6 august 2014
in Retete culinare
A A

 100 g bacon afumat, 5-6 linguri ulei de masline, unt cat o nuca, 2 catei de usturoi taiati pe jumatate pe lung, 1 ou, penne, sare grunjoasa.

 Se pun la foc mediu intr-o tigaie uleiul si untul, se amesteca si se adauga usturoiul si baconul taiat cubulete, iar dupa ce se rumeneste, usturoiul se scoate; odata rumenit baconul, se stinge focul, se asteapta pana devine caldut si se rupe oul care se amesteca cu totul. Pennele se pun intr-o oala cu apa si sare grunjoasa, se fierb al dente, se scurg si se amesteca fierbinti cu sosul astfel incat oul se leaga de la caldura pastelor. Se adauga piper dupa gust.

Tarta dospita

 700 g faina, 100 ml lapte, 200 g unt, 150 g zahar, 6 galbenusuri, 150 g fructe glasate sau 100 g ciocolata fondanta, 25 g drojdie, 80 g migdale cojite, coaja rasa de lamaie, putina sare.

 Se pregateste un aluat din faina, drojdia faramitata in putina apa, galbenusurile si 100 g de unt moale, zaharul, coaja rasa de lamaie, sare si laptele caldut. Se lasa sa dospeasca aproximativ o jumatate de ora, apoi se mai framanta aluatul adaugand untul ramas, ciocolata taiata sau fructele glasate. Se pune intr-o forma de tarta si se mai lasa sa dospeasca o jumatate de ora. Se unge cu un galbenus si se presara zaharul tos si migdalele. Se pune la cuptorul incins pentru 20 de minute, apoi se acopera cu hartie de copt si, in sfarsit, se mai coace 20-25 de minute.

ShareTweet
Articolul precedent

Lacuri „abisale” si legende

Urmatorul Articol

Bronz uniform

Articole Similare

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Urmatorul Articol

Bronz uniform

Aviatia militara iugoslava si OZN-urile

Indira Gandhi, un prim-ministru asasinat

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

26 iunie 363 d.Hr. – Moartea împaratului roman Iulian Apostatul

30 iunie 2025

În vara anului 363 e.n., împaratul Flavius Claudius Iulianus, cunoscut în istoriografia...

Citeste mai departe
Blitz

Malefici, dar geniali

30 iunie 2025

În filme, din punct de vedere al inteligentei, victimele ocupa de cele...

Citeste mai departe
Blitz

Sezatoare traditionala

30 iunie 2025

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad (Str. Vasile Pârvan, Nr. 1) organizeaza pe 28...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Rujeola, o boala cu potential letal

30 iunie 2025

Cunoscuta ca una dintre infectiile virale relativ frecvente în copilarie, în primul...

Citeste mai departe
Femina Club

Leac redutabil

30 iunie 2025

Suparatoarea acnee are în propolis un remediu valoros. S-a demonstrat ca propolisul...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 30 iunie – 6 iulie 2025

30 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa energie care îmbunatateste si extinde lucrurile, motiv...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.