100 g bacon afumat, 5-6 linguri ulei de masline, unt cat o nuca, 2 catei de usturoi taiati pe jumatate pe lung, 1 ou, penne, sare grunjoasa.
Se pun la foc mediu intr-o tigaie uleiul si untul, se amesteca si se adauga usturoiul si baconul taiat cubulete, iar dupa ce se rumeneste, usturoiul se scoate; odata rumenit baconul, se stinge focul, se asteapta pana devine caldut si se rupe oul care se amesteca cu totul. Pennele se pun intr-o oala cu apa si sare grunjoasa, se fierb al dente, se scurg si se amesteca fierbinti cu sosul astfel incat oul se leaga de la caldura pastelor. Se adauga piper dupa gust.
Tarta dospita
700 g faina, 100 ml lapte, 200 g unt, 150 g zahar, 6 galbenusuri, 150 g fructe glasate sau 100 g ciocolata fondanta, 25 g drojdie, 80 g migdale cojite, coaja rasa de lamaie, putina sare.
Se pregateste un aluat din faina, drojdia faramitata in putina apa, galbenusurile si 100 g de unt moale, zaharul, coaja rasa de lamaie, sare si laptele caldut. Se lasa sa dospeasca aproximativ o jumatate de ora, apoi se mai framanta aluatul adaugand untul ramas, ciocolata taiata sau fructele glasate. Se pune intr-o forma de tarta si se mai lasa sa dospeasca o jumatate de ora. Se unge cu un galbenus si se presara zaharul tos si migdalele. Se pune la cuptorul incins pentru 20 de minute, apoi se acopera cu hartie de copt si, in sfarsit, se mai coace 20-25 de minute.
Comentarii