1,5 kg peste, 50 g costita afumata, o ceapa, 500 g mere, 150 ml smântâna, 2 linguri otet, sare.
Pestele se curata, se spala, se dezoseaza, se transeaza, se sareaza si se stropeste cu otet. Costita se taie în felii si se pune la foc mic, într-o cratita. Dupa ce s-a topit putin, se adauga ceapa tocata pestisori si merele curatate de coaja, sâmburi si taiate felii. Cratita se acopera si se mai lasa aproximativ 10 minute dupa care se adauga pestele. Se acopera din nou si se lasa sa fiarba pestele în sos, pe foc mic, aproximativ 30 de minute. Inainte de a se servi, se adauga smântâna.
Foitaj cu smochine
250 g aluat foitaj, 500 g smochine proaspete, 100 g camembert, 100 g gorgonzola, 1 galbenus, o lingura apa.
Se întinde aluatul si se taie în 8 dreptunghiuri. Se unge aluatul cu galbenusul de ou batut cu apa. Smochinele se taie în doua si se asaza pe dreptunghiurile de aluat. Camembertul si gorgonzola se taie cubulete si se pun pe dreptunghiurile de aluat din loc în loc. Se coace în cuptorul preîncazit la foc potrivit, pâna se rumenesc frumos.
Comentarii