2 bucati piept de pui, 2 cepe, 2 linguri faina, 5 linguri ulei, o cana apa, 500 g smantana, patrunjel verde, sare, piper.
Se pune uleiul la infierbantat, apoi se adauga pieptul taiat fideluta si se lasa sa se caleasca bine. Se adauga ceapa tocata marunt, se mai caleste timp de 5 minute si se toarna o cana cu apa. Se lasa sa fiarba bine apoi se pune smantana batuta cu doua linguri cu faina, se mai da doua-trei clocote si se adauga verdeata.
Budinca de mere
5 oua, 500 g mere, 150 g zahar, 150 ml ulei, 150 g faina, 2 linguri gris, scortisoara.
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile, uleiul si faina. Merele se dau pe razatoare si se amesteca bine cu gris si scortisoara. Se pune jumatate din compozitie in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, peste care adaugam merele, apoi cealalta jumatate de compozitie, deasupra. Se coace in cuptorul bine incalzit.
Comentarii