2 bucati piept de pui, 3 linguri ulei, 3 catei usturoi, o cana vin rosu.
Bucatile de piept se taie si se pun la fiert. Intr-o tigaie punem usturoiul sa se caleasca in putin ulei, apoi adaugam vinul rosu si carnea de pui taiata fasii. Lasam pana se rumeneste. La sfarsit, adaugam condimente dupa gust.
Sufleu cu mere
150 g unt, 7 linguri zahar, 10 oua, 150 g migdale, coaja de la 1/2 lamaie, 4 franzelute mici, o esenta de vanilie, gem, 6 mere.
Frecam untul spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile, pe rand, apoi esenta si punem franzelutele inmuiate in lapte si stoarse bine. Putem adauga pesmet. Amestecam totul bine si adaugam albusurile batute spuma, coaja de lamaie si migdalele taiate, dupa care punem aceasta compozitie peste mere. Merele curatate, scobite si umplute cu gem, le asezam intr-o tava tapetata cu unt si faina. Se coace timp de o ora, la foc potrivit.
Comentarii