1 crap de 2 kg, 5-6 cepe, 1 pahar ulei, 2-3 rosii, 2-3 ardei grasi, 250 ml vin, patrunjel verde, piper, sare.
Se curata pestele, se spala si se taie bucati. Se unge cu zeama de lamaie, se potriveste de sare si piper. Se taie felii ardeii si ceapa. Rosiile se curata de pielite si se taie felii. Se spala si se taie marunt patrunjelul verde. Lamaile se curata de coaja si se taie felii. Intr-o tava se pune ulei, se asaza ceapa, ardeii, rosiile, patrunjelul verde. Ceapa se poate rumeni inainte. Peste legume se asaza pestele, se toarna vinul. Se da la cuptor la foc domol pentru 30 de minute, se unge cu sos pe deasupra, din cand in cand.
Prajitura cu fructe
10 oua, 10 linguri zahar, 10 linguri faina, 3 linguri apa, 3 linguri ulei, 1 kg fructe (caise, cirese, piersici, prune), coaja de lamaie.
Se bat ouale spuma cu zahar, se adauga galbenusurile, apa si uleiul, iar la urma, faina si coaja de lamaie. Compozitia se pune in tava tapetata cu ulei si faina, iar deasupra asezam fructele, apoi se coace la foc potrivit. Cand este gata, pudram cu zahar vanilat.
Comentarii