• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 2 septembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 2 septembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Placinta cu gris

Placinta cu gris

23 aprilie 2000
in Retete culinare
A A

Aluat: 200 g faina, 100 g margarina (sau 150 g untura), ½ pahar de caimac sau smântâna, un praf de sare.

 Umplutura: 1 l lapte indoit cu apa, 100 g zahar vanilat, 100 g gris, 1 galbenus, sare, facultativ mere rase sau dulceata sau bucati de mandarine, portocale etc.
          Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune margarina, caimacul si un praf de sare. Se framânta aluatul si se da o ora la rece. In acest timp se face umplutura. Se fierbe laptele amestecat cu apa si cu zaharul vanilat. Când fierbe laptele se toarna grisul incet sa cada in ploaie amestecând mereu, sa nu se faca cocoloase. Se da deoparte si dupa ce s-a racit se amesteca cu un galbenus. (Dupa dorinta se adauga mere rase, gem sau bucatele de citrice). Se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie de marimea tavii in care vom coace placinta, se asaza in tava, deasupra se pune grisul intinzându-l in strat egal, iar peste gris se asaza a doua foaie de aluat. Se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit se taie bucati si se presara zahar.

ShareTweet
Articolul precedent

Viroza TV ataca si copiii!

Urmatorul Articol

Saltul spre Economia Internet

Articole Similare

Femina Club

Placinta de cartofi

1 septembrie 2025

5 cartofi mari, 100 g friptura sau mezeluri, 3-4 cepe verzi, 5...

Femina Club

Dovlecei pane

25 august 2025

2 dovlecei, sare, 2 linguri ulei, busuioc si oregano uscat, 2 catei...

Femina Club

Sufleu de mazare

18 august 2025

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca...

Femina Club

Rosii cu sufleu de brânza

11 august 2025

12 rosii mijlocii, 2 oua, o lingura faina, 2 linguri unt, 1...

Femina Club

Scoarta de nuca

11 august 2025

3 oua, 1 pahar zahar, 3/4 pahar faina, 1 pahar nuci. Se...

Femina Club

Budinca din piept de gaina

10 august 2025

3 bucati piept de gaina, 3 felii pâine, o ceasca lapte, 4...

Urmatorul Articol

Saltul spre Economia Internet

De câte ori a fost „sfârsitul lumii"?

Fenomene metapsihice nerepetabile

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

28 august 430 – A murit Sfântul Augustin din Hippo

1 septembrie 2025

Sfântul Augustin din Hippo (354-430) a fost unul dintre cei mai importanti...

Citeste mai departe
Blitz

Liam Neeson: Un (alt) politist cu explozie întârziata!

1 septembrie 2025

Dupa mai bine de trei decenii de la lansarea seriei originale Un...

Citeste mai departe
Blitz

Retrospectiva „ANONIMUL”

1 septembrie 2025

Retrospectiva celei de-a XXII-a editii a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Nu sariti peste micul dejun!

1 septembrie 2025

Pentru foarte multe persoane active fenomenul acesta nu constituie o noutate: daca...

Citeste mai departe
Femina Club

Look proaspat

1 septembrie 2025

Vara cu temperaturi ridicate confera mai multa sensibilitate pielii. In aceste conditii...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 1-7 septembrie 2025

1 septembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Pentru ca actionati rapid si va doriti sa fiti întotdeauna...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.