• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 2 septembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 2 septembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Praz cu masline în sos de rosii

Praz cu masline în sos de rosii

27 septembrie 2000
in Retete culinare
A A

           Se iau 2 kg praz, 100 g masline, 400 g ulei, 1,5-2 kg rosii pentru suc. Se curata prazul luând numai partea alba. Se spala, se taie în bucati potrivit de mari (4-5 cm) si se opareste în apa clocotita 3-4 minute, dupa care se scoate si se lasa sa se scurga de apa. Se încinge ulei într-un vas si se introduce prazul, amestecând, pâna ce începe sa se îngalbeneasca. Se scot bucatile de praz, se pun într-o cratita mai mare, adaugând maslinele (care au fost crestate si oparite în apa clocotita) si putina apa din cea în care a fost oparit prazul. Se asaza cratita la un foc potrivit peste o tabla, sa fiarba încet. Când este aproape gata (când prazul s-a înmuiat), se adauga, o lingura de otet si sucul de rosii. Se lasa sa dea câteva clocote si se potriveste de sare si piper. Se ia vasul de pe foc se lasa sa se mai raceasca mâncarea dupa care se pune în borcane potrivit de mari. Se sterilizeaza în prima zi 35-40 minute, iar a doua zi 10-15 minute. Se serveste pe un platou garnisit cu patrunjel tocat marunt si cu feliute de lamâie curatata de coaja.

ShareTweet
Articolul precedent

Prof. univ. dr. ION GHINOIU secretar stiintific al Institutului de etnografie si folclor „Constantin

Urmatorul Articol

„Moartea lucreaza pentru vesnicie”

Articole Similare

Femina Club

Placinta de cartofi

1 septembrie 2025

5 cartofi mari, 100 g friptura sau mezeluri, 3-4 cepe verzi, 5...

Femina Club

Dovlecei pane

25 august 2025

2 dovlecei, sare, 2 linguri ulei, busuioc si oregano uscat, 2 catei...

Femina Club

Sufleu de mazare

18 august 2025

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca...

Femina Club

Rosii cu sufleu de brânza

11 august 2025

12 rosii mijlocii, 2 oua, o lingura faina, 2 linguri unt, 1...

Femina Club

Scoarta de nuca

11 august 2025

3 oua, 1 pahar zahar, 3/4 pahar faina, 1 pahar nuci. Se...

Femina Club

Budinca din piept de gaina

10 august 2025

3 bucati piept de gaina, 3 felii pâine, o ceasca lapte, 4...

Urmatorul Articol

„Moartea lucreaza pentru vesnicie"

Sistemul Solar supersonic

Vorbirea cu mortii

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

28 august 430 – A murit Sfântul Augustin din Hippo

1 septembrie 2025

Sfântul Augustin din Hippo (354-430) a fost unul dintre cei mai importanti...

Citeste mai departe
Blitz

Liam Neeson: Un (alt) politist cu explozie întârziata!

1 septembrie 2025

Dupa mai bine de trei decenii de la lansarea seriei originale Un...

Citeste mai departe
Blitz

Retrospectiva „ANONIMUL”

1 septembrie 2025

Retrospectiva celei de-a XXII-a editii a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Nu sariti peste micul dejun!

1 septembrie 2025

Pentru foarte multe persoane active fenomenul acesta nu constituie o noutate: daca...

Citeste mai departe
Femina Club

Look proaspat

1 septembrie 2025

Vara cu temperaturi ridicate confera mai multa sensibilitate pielii. In aceste conditii...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 1-7 septembrie 2025

1 septembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Pentru ca actionati rapid si va doriti sa fiti întotdeauna...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.