1 pui, 1 kg vinete, 100 g unt, 3 cepe, 2 ardei grasi, 4 rosii, o legatura verdeata, sare.
Puiul se taie bucati, se sareaza si se prajeste in jumatate din cantitatea de unt. In untul ramas de la prajirea puiului se calesc ceapa tocata marunt si ardeii taiati julien. Rosiile se taie felii si se adauga peste pui. Vinetele se curata, se taie felii, se calesc in restul de 50 g de unt si apoi se adauga peste carne. Vasul se da la cuptor pentru 25 de minute. Când este aproape gata se adauga verdeata taiata marunt.
Rulada cu nuca de cocos
400 g biscuiti, 5 linguri zahar, 200 ml lapte, 100 g cacao.
Crema: 5 linguri zahar pudra, 125 g nuca de cocos, 1 pachet unt, 2 pachetele zahar vanilat.
Se pun la fiert laptele, cacaua si zaharul. Dupa ce au dat in clocot, se adauga biscuitii macinati si se amesteca bine pâna când totul devine ca o pasta din care se intind doua foi pe folii. Crema se prepara din unt frecat spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Dupa ce s-a topit untul, se adauga nuca de cocos si se amesteca bine. Când este gata, se intinde peste foi, se ruleaza si se tine la frigider pâna le servim.
Comentarii