• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
duminică, 23 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
duminică, 23 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Pulpa de curcan cu piure de avocado

Pulpa de curcan cu piure de avocado

18 decembrie 2014
in Retete culinare
A A

 O pulpa de curcan, 1 avocado, o lamaie verde, cateva seminte de rodie, 4 linguri smantana, 3 linguri sos de soia, 3 linguri sos chili, o lingurita boia de ardei, oregano, rozmarin, sare, piper.

 Din sosul de soia, sosul chili, zeama de la jumatate de lamaie, cateva seminte de rodie, rozmarin si oregano se face o marinata in care punem pulpa de curcan data cu sare, piper si unsa cu boia de ardei si se lasa 30 de minute la marinat. Intr-o tava unsa cu ulei se pune carnea de curcan, o cana cu apa si cateva frunze de patrunjel tocate marunt si se da la cuptor pentru 30-35 minute. Din avocado curatat, smantana si o lingurita de nucsoara se face un piure. Pe o farfurie se pune piureul de avocado, pulpa de curcan si se decoreaza cu seminte de rodie, felii de lime si frunze mici de lamaita.

Tort cu rodie

 Blat: 6 galbenusuri, 100 ml apa calduta, 150 g zahar, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, 16 linguri faina, 1 praf sare, zeama de la o rodie.
 Crema: 300 ml frisca lichida, 200 ml smantana, 3 linguri zahar, 2 linguri zeama de rodie.
 Decor: o ciocolata cu lapte, 2 linguri smantana.

 Blatul se prepara mixand galbenusurile cu apa calduta si zeama de la rodie, dupa care se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mai mixeaza pana se obtine o spuma aerata si pufoasa. Se adauga faina combinata cu praful de copt si sare iar cu o paleta se amesteca usor pana se omogenizeaza bine. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se da la cuptorul incalzit pana se rumeneste frumos. Se lasa sa se raceasca foarte bine dupa care blatul se taie in doua.

 Crema se prepara mixand frisca si smantana, dar in boluri diferite. Se adauga smantana peste frisca, din care se opreste putin pentru decorare. Se adauga zeama de rodie si se amesteca pana se omogenizeaza.
 Pe un platou se asaza prima foaie de blat, se insiropeaza, se pune crema, din care oprim putina pentru decor. Se pune si a doua foaie de blat si se insiropeaza. Se unge tortul cu un rand de frisca si se da la rece 30 minute, dupa care se scoate si se repeta ca sa se acopere bine. Se da din nou la frigider 30 de minute, dupa care se decoreaza cu ciocolata topita cu smantana si cu crema oprita. Inainte de servire se mai tine la rece inca 2 ore.

ShareTweet
Articolul precedent

Cadouri de vedete nebune

Urmatorul Articol

„Sporturi” de sezon: shopping-ul, decorarea casei si… gatitul

Articole Similare

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Urmatorul Articol

„Sporturi” de sezon: shopping-ul, decorarea casei si... gatitul

Intamplari cu documente sovietice OZN

Secretele lui Sam Giancana

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

20 noiembrie 284 d.Hr. – Diocletian este proclamat împarat

23 noiembrie 2025

Pe 20 noiembrie 284 d.Hr., la Nicomedia, un moment crucial a marcat...

Citeste mai departe
Blitz

De la figuranti la superstaruri: povesti uimitoare ale actorilor

23 noiembrie 2025

Actori faimosi care si-au început cariera muncind din greu, ca simplu figuranti?...

Citeste mai departe
Blitz

Fragilitatea Eternului

23 noiembrie 2025

O expozitie-eveniment, unica în România, „Fragilitatea Eternului. De la Pompeii la Grand...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Omul contemporan, între post si abuzul alimentar

23 noiembrie 2025

Celebrul filosof Arthur Schopenhauer ne amintea un adevar comun, atât de banal...

Citeste mai departe
Femina Club

Agresiunile sezonului rece

23 noiembrie 2025

Iarna, când temperaturile scad si aerul devine din ce în ce mai...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 24-30 noiembrie 2025

23 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Sunteti norocosi! Urmeaza o saptamâna productiva si aveti avantajul de...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.