• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 19 septembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 19 septembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Retete de conserve pentru iarna

Retete de conserve pentru iarna

27 octombrie 2006
in Retete culinare
A A

Daca mai aveti disponibilitatea necesara, d-na Matilda Schuster-Tudoriu, din Cluj-Napoca, va ofera cateva retete de conserve, care, in perspectiva sezonului de iarna ce se apropie cu pasi repezi, n-ar trebui sa lipseasca din camara nici unei gospodine…

Zarzavat pentru ciorbe

      1 kg morcov, 1/2 kg patrunjel, o telina, 1-2 pastarnaci, 1/2 kg ardei gras de diferite culori (rosu, galben, verde), 2 legaturi patrunjel verde, 1/2 kg rosii tari.

      Se spala, se curata zarzavatul, morcovii se dau prin razatoarea cu gauri mari. Patrunjelul, telina, pastarnacul se dau prin razatoare. Ardeii se taie suvite subtiri. Rosiile se taie la sfarsit patratele. Peste zarzavat punem sare, 2-3 lingurite si o lingura cu conservant. Se amesteca bine toate cu patrunjel spalat si tocat marunt, iar dupa gust mai adaugam sare. Se pune in borcane de 800 g sau de 400 g. Se leaga borcanele cu celofan sau se capseaza. Se pun la fiert. Se invelesc borcanele in ziar dublu si se asaza intr-un vas, pe fundul caruia asternem hartie. Se toarna in cratita apa rece, se acopera cu o carpa de bucatarie umeda. Se fierbe 20 de minute. Se lasa sa se raceasca. Se scot borcanele, se sterg, se pun in camara. (Se lipeste pe fiecare borcan eticheta necesara).

Ardei capia pentru tocanita

      2 kg ardei capia mari, 1-2 bucati morcovi mijlocii.

      Se curata si se spala legumele. Se rade morcovul pe razatoarea cu gauri mici. Se taie capia felii subtiri. Se sareaza, se pune conservant. Se amesteca, se gusta de sare. Se asaza in borcane. Se bat borcanele de palma. Se leaga si se pun la fiert, ca mai sus. (Compozitia de ardei se lasa 2-3 ore sa se inmoaie bine.)

Salata de vinete

      Se cumpara vinete mari, cu coaja rosie inchis.

      Se coc la foc viu. Se curata sub jet de apa cand sunt fierbinti. Se curata cotorul. Se pun intr-un vas cu gauri sau in cosulet de plastic. Se lasa sa se scurga. Se rup fasii, se adauga sare dupa gust. Se amesteca cu conservant. Se pun in borcane mici. Se leaga, se fierb. Se lasa in apa sa se raceasca. Se eticheteaza, se pun in camara. Iarna se toaca si se pregateste salata.

Salata de castraveti verzi

      2-3 kg castraveti mari, verzi, proaspeti, 1/2 kg ardei gras, 2-3 cepe, dupa gust, ardei iute (cine suporta), marar verde, foi de dafin, otet de vin diluat (1 pahar otet, 2 pahare apa), sare, piper.

      Se spala legumele. Se curata ardeii si ceapa. Se taie capetele castravetilor. Se taie castravetii felii rotunde, subtiri. Ardeii se taie suvite, ceapa se taie pestisori. Se amesteca compozitia cu sare dupa gust si cu mararul taiat marunt. Se adauga conservant, 1-2 lingurite. Se lasa de pe o zi pe alta, sa se inmoaie bine. Se pune in borcane. Se leaga sau se capseaza. Se fierb. Se scot a doua zi. Se sterg borcanele, se eticheteaza. Se pun in camara. (Reusita lor este garantata, sunt usor de preparat si de stricta urgenta pentru iarna.)

ShareTweet
Articolul precedent

Controversatele diete (2)

Urmatorul Articol

Observatii OZN deasupra Argentinei

Articole Similare

Femina Club

Salata de toamna

17 septembrie 2025

4 pere, o telina, 4 lingurite nuci tocate, 3 linguri bulion, 2...

Femina Club

Gaina rasol

7 septembrie 2025

1 gaina, 23 litri apa, zarzavat de supa, o ceapa, 10 cartofi,...

Femina Club

Placinta de cartofi

1 septembrie 2025

5 cartofi mari, 100 g friptura sau mezeluri, 3-4 cepe verzi, 5...

Femina Club

Dovlecei pane

25 august 2025

2 dovlecei, sare, 2 linguri ulei, busuioc si oregano uscat, 2 catei...

Femina Club

Sufleu de mazare

18 august 2025

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca...

Femina Club

Rosii cu sufleu de brânza

11 august 2025

12 rosii mijlocii, 2 oua, o lingura faina, 2 linguri unt, 1...

Urmatorul Articol

Observatii OZN deasupra Argentinei

Arthur - legendarul urs fioros al Britaniei

Misterul Tunguska, elucidat de un roman

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

11 septembrie 1297 – Batalia de la Stirling Bridge

17 septembrie 2025

Batalia de la Stirling Bridge, este una dintre cele mai semnificative confruntari...

Citeste mai departe
Blitz

Actori „cu staif” care au stralucit si în filme de actiune

17 septembrie 2025

Filmele de actiune sunt adesea printre cele mai populare si de succes...

Citeste mai departe
Blitz

Targul Iconarilor si al Mesterilor Cruceri

17 septembrie 2025

O noua editie a Targului Iconarilor si al Mesterilor Cruceri, care vor...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Anxietatea la 60 de ani

17 septembrie 2025

Anxietatea se identifica de regula cu un sentiment continuu de frica resimtit...

Citeste mai departe
Femina Club

Par stralucitor

17 septembrie 2025

Din pacate parul vopsit, foarte frumos dupa tratamentul aplicat, dupa cateva spalari...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 15-21 septembrie 2025

17 septembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Principalul obiectiv este sa fiti cât mai eficienti si sa...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.