• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 25 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 25 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Salata ardeleneasca

Salata ardeleneasca

27 septembrie 2000
in Retete culinare
A A

          Se aleg castraveti tineri si foarte proaspeti si se taie în feliute subtiri (necuratati de coaja), ceapa se taie pestisori, gogosarii se curata de cotoare si seminte si se taie felii, ardeiul iute se toaca foarte marunt. Se asaza toate legumele într-un vas si se amesteca bine. La un litru de otet de 9s se adauga doua pahare apa, 30 g sare, foi de dafin si boabe de piper. Se asaza lichidul pe foc si când clocoteste se toarna în vas peste legume. Se acopera cu un capac si se lasa 10-15 minute ca sa se raceasca. Se strecoara apoi otetul, se asaza din nou pe foc si când clocoteste, se oparesc înca o data legumele. Dupa ce s-au racit, se asaza în borcane mici, aparându-le bine cu lingura, dupa care otetul se fierbe din nou pentru a treia oara si se toarna clocotit în borcane. Se închid borcanele cu celofan, se înfasoara în paturi si se lasa pâna se racesc.

ShareTweet
Articolul precedent

Prof. univ. dr. ION GHINOIU secretar stiintific al Institutului de etnografie si folclor „Constantin

Urmatorul Articol

„Moartea lucreaza pentru vesnicie”

Articole Similare

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Urmatorul Articol

„Moartea lucreaza pentru vesnicie"

Sistemul Solar supersonic

Vorbirea cu mortii

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

20 noiembrie 284 d.Hr. – Diocletian este proclamat împarat

23 noiembrie 2025

Pe 20 noiembrie 284 d.Hr., la Nicomedia, un moment crucial a marcat...

Citeste mai departe
Blitz

De la figuranti la superstaruri: povesti uimitoare ale actorilor

23 noiembrie 2025

Actori faimosi care si-au început cariera muncind din greu, ca simplu figuranti?...

Citeste mai departe
Blitz

Fragilitatea Eternului

23 noiembrie 2025

O expozitie-eveniment, unica în România, „Fragilitatea Eternului. De la Pompeii la Grand...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Omul contemporan, între post si abuzul alimentar

23 noiembrie 2025

Celebrul filosof Arthur Schopenhauer ne amintea un adevar comun, atât de banal...

Citeste mai departe
Femina Club

Agresiunile sezonului rece

23 noiembrie 2025

Iarna, când temperaturile scad si aerul devine din ce în ce mai...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 24-30 noiembrie 2025

23 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Sunteti norocosi! Urmeaza o saptamâna productiva si aveti avantajul de...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.