Se aleg castraveti tineri si foarte proaspeti si se taie în feliute subtiri (necuratati de coaja), ceapa se taie pestisori, gogosarii se curata de cotoare si seminte si se taie felii, ardeiul iute se toaca foarte marunt. Se asaza toate legumele într-un vas si se amesteca bine. La un litru de otet de 9s se adauga doua pahare apa, 30 g sare, foi de dafin si boabe de piper. Se asaza lichidul pe foc si când clocoteste se toarna în vas peste legume. Se acopera cu un capac si se lasa 10-15 minute ca sa se raceasca. Se strecoara apoi otetul, se asaza din nou pe foc si când clocoteste, se oparesc înca o data legumele. Dupa ce s-au racit, se asaza în borcane mici, aparându-le bine cu lingura, dupa care otetul se fierbe din nou pentru a treia oara si se toarna clocotit în borcane. Se închid borcanele cu celofan, se înfasoara în paturi si se lasa pâna se racesc.
Comentarii