• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 20 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 20 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Salata din piept de pui

Salata din piept de pui

9 ianuarie 2019
in Retete culinare
A A

500 g salata verde, 400 g piept de pui dezosat, 1 ardei gras rosu, 2 linguri unt, 6 fire ceapa verde, 100 g masline negre, o lingura capere, 2 lingurite mustar cu hrean, 4 linguri ulei, o lingura coaja rasa de lamaie, 2 linguri zeama de lamaie, sare, piper.

 Pieptul de pui se taie fasii lungi si inguste, se sareaza, se pipereaza si se caleste in untul incins. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Salata verde se curata si se spala bine. Se scurge si se rupe in bucati mari, care se pun pe un platou. Ardeiul gras se spala, se curata si se taie fasii lungi, care se pun peste salata, impreuna cu ceapa verde, curatata, spalata si taiata. Dupa ce scoatem samburii, maslinele se taie inele si se pun pe platou. Deasupra se aranjeaza suvitele de carne de pui. Intr-un bol, se freaca mustarul picant cu uleiul, apoi se adauga zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, sarea, piperul si caperele. Toate se amesteca pentru omogenizare. Sosul obtinut se toarna peste salata de pe platou si se serveste.

Tort de pesmet

 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri pesmet, 1/2 pahar nuci, vanilie.

 Crema de unt: 100 ml apa, 120 g zahar, vanilie, 4 galbenusuri, 200 g unt.

 Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga pesmetul si la urma albusurile batute spuma. Odata cu pesmetul se adauga si 1/2 pahar de nuci pisate. Se coace aproximativ o ora, intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina, la foc potrivit. Cand este gata, se taie in trei felii, se umple cu crema de unt si se glaseaza. 

 Crema de unt se prepara astfel: se pune apa cu zaharul sa fiarba intr-o cratita, timp de 3-4 minute. Se adauga in siropul pregatit, dupa dorinta, vanilie sau coaja de lamaie. Se acopera si se lasa astfel sa stea un sfert de ora. Se freaca intr-un castron galbenusurile, turnand incetul cu incetul siropul. Se pune pe foc domol, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Trebuie sa avem grija sa nu se formeze cocoloase. Untul se framanta cu o lingura de lemn ca sa se inmoaie si se amesteca bine cu crema pe jumatate calda, punand cate putin. Apoi se freaca pana devine spumoasa. Crema trebuie intrebuintata imediat ce este gata, deoarece se intareste la rece si se intinde greu.

ShareTweet
Articolul precedent

Efecte benefice

Urmatorul Articol

Istorii cu OZN

Articole Similare

Femina Club

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...

Femina Club

12 mai 2025

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200...

Femina Club

Piure de telina

5 mai 2025

1 kg telina, 3 linguri unt, 1/2 cana lapte, sare, piper, nucsoara...

Femina Club

5 mai 2025

Pizza rulata 550 g aluat pizza, 150 g sos de rosii, 500...

Femina Club

Oua umplute

22 aprilie 2025

6 oua, 100 g piept pui fiert si tocat, 2 linguri maioneza,...

Femina Club

Spaghete cu somon

16 aprilie 2025

200 g spaghete, 100 g somon afumat, 40 g migdale, 20 g...

Urmatorul Articol

Istorii cu OZN

Nabuco, “invingatorul destinului”

Promisiuni ale stiintei pentru 2019

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

15 mai 392 – A murit împaratul roman Valentinian al II-lea

19 mai 2025

Împaratul roman Valentinian al II-lea, nascut în anul 371, a fost fiul...

Citeste mai departe
Blitz

Amatorul – un film facut de profesionisti

19 mai 2025

Regizat de James Hawes, Amatorul (2025) este un thriller de spionaj avându-l...

Citeste mai departe
Blitz

De ce ne plac sarmalele?

19 mai 2025

O întrebare care sta pe buzele tuturor a primit raspunsul la libraria...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Semne ale abuzului de zahar

19 mai 2025

Zaharul are o reputatie proasta: stomac deranjat, iritabilitate si letargie sunt avertismente...

Citeste mai departe
Femina Club

Evitati deshidratarea

19 mai 2025

Temperaturile din ce în ce mai ridicate, alaturi de alti factori implicati,...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 19-25 mai 2025

19 mai 2025

BERBEC 21.03-20.04: Urmeaza zile placute însa simtiti nevoia sa va stabiliti niste...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.