1 kg scrumbie, 2 oua, o lingurita otet, pesmet, unt, 100 g sos tomat, piper, sare.
Pestele se spala, se curata, se scot capetele si sira spinarii, se sareaza si se pipereaza. Se bat ouale cu otet. Scrumbiile se dau prin faina, prin ou, pesmet si se prajesc in unt fierbinte. Cand sunt gata, se asaza pe un platou si se toarna peste ele sos tomat.
Prajitura cu branza de vaci
7 oua, 300 g zahar, 5 linguri smantana, 7 linguri iaurt, coaja de lamaie, sare, 200 ml ulei, o lingurita amoniac si 2 1/2 cani faina.
Umplutura: 700 g branza, 200 g zahar, 3 oua, 1 plic de vanilie, 4 linguri gris.
Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, smantana, iaurtul, uleiul, coaja de lamaie, amoniacul si faina. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina. Peste compozitie punem cu lingura umplutura, bine amestecata, dupa care dam la cuptorul incalzit, timp de 45 de minute. Dupa ce s-a copt se pudreaza cu zahar si se portioneaza dupa dorinta.
Comentarii