600 g carne de vaca, 150 g grasime, 1 1/2 lingura faina, 1/4 l bere, 50 g bulion, 5 cepe, o capatâna de usturoi, un morcov, 2 legaturi verdeata, piper (dupa gust), sare. Se taie carnea in bucati egale, astfel incât sa fie doua bucati de persoana. Dupa ce s-a taiat se sareaza si se bat cu ciocanul pentru snitele, se dau prin faina pe ambele parti. Intr-o cratita se pune untura la incins. Când s-a incins, se pun bucatile de carne care se prajesc pâna devin rumene. Se scot pe o farfurie. In untura incinsa, se pun ceapa taiata felii si usturoiul. Când ceapa a prins culoare galbuie, se stinge cu bulion. Se toarna apoi o cana cu supa (sau apa). Se adauga piper si sare. Acest sos se strecoara si se toarna peste bucatile de carne prajita care au fost puse in prealabil intr-o alta cratita. Se toarna berea si se pun la foc potrivit, timp de 20-30 minute. Se scot apoi din cratita, se asaza pe un platou, se servesc cu garnitura de cartofi.
Comentarii