• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 12 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 12 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Sos de ciuperci

Sos de ciuperci

26 iunie 2023
in Retete culinare
A A

 4 ciuperci mari, 100 ml smantana dulce, 2 linguri unt, sare, piper, patrunjel verde.

 Ciupercile se curata si se taie sferturi. Untul se pune intr-o tigaie, se adauga ciupercile si se calesc pana se inmoaie. Se adauga sare si piper. Se ia tigaia de pe foc, se adauga smantana, se amesteca si se pune inapoi pe foc mic. Se lasa putin sa se ingroase sosul si se presara deasupra patrunjel verde tocat marunt.

Prajitura cu caise

 6 oua, 250 g zahar, 150 g iaurt, 125 ml ulei, 280 g faina, 10 g praf de copt, o lingura coaja de lamaie, esenta vanilie, caise.

 Caisele se spala, li se scot samburii si se taie felii. Albusurile se separa de galbenusuri. Peste galbenusuri se toarna uleiul, iaurtul, esenta de vanilie si coaja de lamaie, apoi se amesteca bine pana la omogenizare. Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana bezeaua devine ferma si lucioasa. Se toarna amestecul cu galbenusuri si se amesteca usor cu o spatula. Se cerne faina amestecata cu praful de copt si apoi se incorporeaza in compozitie, cu miscari de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Caisele se pun in strat uniform pe toata suprafata. Se da la cuptor, la foc mediu, pentru 35 de minute, pana se rumeneste usor deasupra.

ShareTweet
Articolul precedent

4 masti naturale

Urmatorul Articol

Sarcina biroului AARO

Articole Similare

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Urmatorul Articol

Sarcina biroului AARO

Cea mai puternica tornada din Europa

“Luciditatea terminala”

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

6 noiembrie 1494 – S-a nascut sultanul Soliman Magnificul

11 noiembrie 2025

Soliman Magnificul, cunoscut si sub numele de Soliman I, a fost unul...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar despre laureatii cu… Nobel!

11 noiembrie 2025

De la savanti care au schimbat cursul stiintei pâna la lideri care...

Citeste mai departe
Blitz

Tinutul Momârlanilor, Tara dintre Jiuri

11 noiembrie 2025

Cunoscuta si ca Tinutul Momârlanilor, o denumire de suflet pentru locuitorii zonei,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cea mai frecventa boala articulara

11 noiembrie 2025

Osteoartrita se caracterizeaza printr-o „durere mecanica”, din ce în ce mai accentuata...

Citeste mai departe
Femina Club

Pasi esentiali

11 noiembrie 2025

Un adevar ce nu poate fi ignorat este acela ca pielea din...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 10-16 noiembrie 2025

11 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Saptamâna aceasta va fi una care va va multumi pentru...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.