• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
duminică, 21 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
duminică, 21 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Sos pentru rasol

Sos pentru rasol

4 octombrie 2012
in Retete culinare
A A

 50 g unt, o lingura de faina, 200 g smantana, o ceapa, sare, piper, patrunjel.

 Untul se topeste, se adauga faina si se amesteca bine. Se adauga smantana, ceapa taiata fin, patrunjelul tocat marunt, sare si piper. Totul se fierbe pana la consistenta dorita.

Chec cu stafide si sos de lamaie

6 oua, 8 linguri zahar, 1 1/2 cana faina, 1 pachet unt, coaja de lamaie, 1 praf de copt, 100 g stafide inmuiate in coniac, sare, o esenta de vanilie.

Sos: 2 lamai, 4 linguri zahar, 100 ml rom, 50 g stafide, 50 g migdale sau fistic.

Se bat albusurile cu sare, se adauga zaharul, untul taiat cubulete mici si esenta de vanilie. Se omogenizeaza toata compozitia pana devine spumoasa, apoi se adauga faina si un praf de copt. Compozitia se toarna in tava tapetata cu unt si faina si se coace la foc potrivit. Sosul se prepara din zeama de la lamai, zahar, rom stafide si migdale. Toate ingredientele se fierb timp de cinci minute. Dupa ce checul s-a copt se asaza pe un platou si se toarna peste el siropul si fructele.

ShareTweet
Articolul precedent

Orca – animal inteligent dar ucigas

Urmatorul Articol

Sprancene perfecte

Articole Similare

Femina Club

Legume cu smantana

15 decembrie 2025

1 kg legume fierte, 250 ml smantana, 30 g faina, sare, 50...

Femina Club

Pui caramelizat

8 decembrie 2025

1 pui grill dezosat, 50 ml ulei de masline, 3 linguri miere,...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Urmatorul Articol

Sprancene perfecte

Un fost agent CIA sustine autenticitatea cazului Roswell

Pearl Harbor si teoria conspiratiei

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

11 decembrie 969 – Asasinarea împaratului bizantin Nicefor al II-lea

15 decembrie 2025

Nicefor al IIlea Focas (Nikeforos Fokas) a domnit ca împarat bizantin între...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai bune filme despre Frankenstein

15 decembrie 2025

Savantul Frankenstein si creatura sa monstruoasa au captivat generatii întregi, dand nastere...

Citeste mai departe
Blitz

Enciclopedie a provinciei

15 decembrie 2025

Primul volum al trilogiei „Encyclopaedia Bannatica”, semnat de medicul timisorean Adrian Badescu,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Alimente sanatoase pentru vasele de sânge

15 decembrie 2025

Consumul excesiv de alimente procesate sau de grasimi nesanatoase poate duce la...

Citeste mai departe
Femina Club

Stralucire si luminozitate

15 decembrie 2025

Exista multiple „trucuri” la care e bine sa apelati pentru a da...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 15-21 decembrie 2025

15 decembrie 2025

BERBEC 21.0320.04: Sunteti ghidati de o puternica dorinta de a schimba peisajul,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.