• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
duminică, 2 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
duminică, 2 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Sos picant de rosii

Sos picant de rosii

18 octombrie 1999
in Retete culinare
A A

             Se aleg 6 kg rosii bine coapte si sanatoase, se spala, se rup în doua si se asaza într-o oala la foc mic. Dupa ce au fiert în clocot 5-6 minute, se da oala jos de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se trec apoi rosiile prin sita si se pun într-o oala bine spalata, din nou la fiert. Când lichidul începe sa clocoteasca, se amesteca continuu pentru a nu se lipi de fundul vasului. Se adauga, pe rând în timpul fierberii 250 g zahar, un litru otet de vin, ½ lingura piper, 1 ½ lingura boia de ardei, o lingura sare si 2 linguri mustar diluat în putin otet. Se amesteca totul bine si se lasa sa fiarba pâna ce începe sa se îngroase atât cât sa aiba consistenta unei smântâni subtiri. Se toarna sosul fierbinte în sticle mici de ½ l sau de ¼ l care se închid cu dopuri, se înfasoara în paturi groase, unde se lasa o zi, doua pâna ce se racesc complet. În cazul în care conditiile de pastrare nu sunt optime, se recomanda sa se sterilizeze sticlele timp de 30 minute.

ShareTweet
Articolul precedent

11 octombrie – 17 octombrie

Urmatorul Articol

Led-Zeppelin      CÂNTECUL DE LEBADA

Articole Similare

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Macrou cu legume

23 septembrie 2025

1 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3...

Urmatorul Articol

Led-Zeppelin      CÂNTECUL DE LEBADA

Cui i-e frica de telefonul mobil?

Inexplicabilul de lânga noi      Terapii spirituale

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

23 octombrie 1812 – Complotul generalului Malet

27 octombrie 2025

În zorii zilei de 23 octombrie 1812, la Paris, generalul Claude François...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar: „Oameni obisnuiti”

27 octombrie 2025

În septembrie 2025, lumea filmului a pierdut o legenda: Robert Redford, regizorul...

Citeste mai departe
Blitz

Calatorie în lumea de dincolo

27 octombrie 2025

Palatul Sutu gazduieste, din 23 octombrie, expozitia „Calatoria în lumea de dincolo....

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Beneficiile orei standard permanente

27 octombrie 2025

Schimbarea anuala a orei oficiale are la baza ratiuni exclusiv economice, care...

Citeste mai departe
Femina Club

Ten ferm si luminos

27 octombrie 2025

Aspectul sanatos, tanar, frumos al tenului bine hidratat se mentine si cu...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 27 octombrie – 2 noiembrie 2025

27 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa obiectivitate pentru a putea vedea cum va...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.