400 g spaghetti, un ardei gras rosu, un ardei gras galben, o vânata, 2 dovlecei, 2 rosii, 2 cepe, 1/2 pahar ulei de masline, sare, piper, busuioc.
Se taie vânata cubulete, care se presara cu sare si se lasa pâna ce elimina apa amara. Se curata ardeii de seminte si nervurile interne, apoi se taie fâsii subtiri. Se rumenesc cepele taiate lamele subtiri într-o cratita cu ulei; se adauga ardeii si dupa 10 minute rosiile curatate de pielita si tocate, vinetele spalate si sterse, iar la sfârsit dovleceii taiati rondele. Se potriveste la gust de sare si piper, continuându-se fierberea, acoperind cratita cu un capac, având grija sa se amestece des cu o lingura de lemn, circa o jumatate de ora. Se fierb spaghetele, se strecoara si se condimenteaza cu sosul de zarzavat si frunze de busuioc.
Comentarii