2 kg spanac, 150 g ciuperci, 100 g unt, 150 g cascaval, 50 g pesmet, 25 g sare.
Se spala spanacul, se curata de cotoare si se pune la fiert in apa clocotita, cu sare. Când este fiert, se scurge de apa si se lasa sa se raceasca. Ciupercile se curata, se spala, se taie felii si se calesc in putin unt. Se toaca spanacul si se amesteca cu ciupercile calite. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si presarata cu pesmet. Deasupra se rade cascavalul. Se introduce tava in cuptor circa 30 minute. Inainte de a se servi se taie portii si se stropesc cu unt. Se serveste cu smântâna.
Prajitura cu alune
120 g zahar vanilat, 3 galbenusuri, 3 oua întregi, 50 g unt topit, 80 g alune prajite si tocate, 40 g stafide, 60 g rahat, 140 g faina, spuma batuta tare de la 4 oua.
Se freaca 120 g de zahar vanilat cu 3 galbenusuri si 3 oua întregi. Se adauga 50 g unt topit, 80 g alune prajite si tocate, 60 g rahat si 140 g faina si la sfârsit spuma batuta de la 4 albusuri. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu alune zdrobite, se toarna compozitia si se coace pâna la rumenire. Se pudreaza cu zahar vanilat si se taie dupa dorinta.
Comentarii