1 stiuca de 1,5-2 kg, 1/2 pahar ulei, 2 felii paine, 1 ou, 1 morcov, 1 patrunjel, 2 cepe, otet, o lingurita zahar, 1/2 lamaie, 1/2 ceasca lapte, 100 g ciuperci, 75 g ficat de pasare.
Stiuca se curata, se spala, se taie pielea in jurul capului si langa aripi si se scoate. Se ia carnea de pe oase, se da prin masina de tocat, impreuna cu ficatul usor prajit si se amesteca bine cu ceapa taiata marunt, calita in ulei si painea inmuiata in lapte si stoarsa. Se amesteca totul foarte bine cu ciupercile prajite, putin zahar, cateva linguri cu apa, sare, pana se obtine o pasta care se amesteca impreuna cu albusul batut spuma, zeama de lamaie, 2 linguri ulei si putin piper. Cu aceasta compozitie se umple pielea de stiuca, se leaga la capete, apoi se coase. Separat se pun intr-un vas apa si legumele iar cand fierbe se pune si stiuca umpluta. Se adauga sare si piper. Dupa 20 de minute, se da deoparte si se lasa sa se raceasca in zeama. Stiuca se scoate, se pune intr-o tava cu ulei si se da la cuptor sa se rumeneasca. Se taie felii si se serveste.
Spuma de capsuni
2 albusuri, 125 g zahar, 300 g capsuni.
Se bat albusurile cu zaharul, adaugat treptat pana cand compozitia devine tare. Se spala capsunile si se curata, apoi se pun in blender pana devin ca o crema, care se toarna peste albusurile batute. Se amesteca bine cu lingura, de jos in sus pana se incorporeaza bine. Compozitia se pune in boluri, se orneaza si se da la rece.
Comentarii