• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 11 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 11 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Sufleu de creier

Sufleu de creier

9 august 2012
in Retete culinare
A A

 500 g creier de vaca, 100 g unt, 100 g faina, 450 ml lapte, 6 oua, piper, sare.

 Creierul se tine aproximativ 2 ore in apa rece, apoi se curata de pielite, se fierbe in apa cu sare, se lasa sa se raceasca si se taie cuburi. Din unt, faina si lapte se prepara un sos alb care se fierbe 15 minute si se lasa sa se raceasca. Se adauga galbenusurile, creierul, sarea si piperul iar la sfarsit se incorporeaza in compozitie albusurile batute ca la bezea. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si se da la cuptor, la foc iute, pana se rumeneste.

Prajitura cu piersici

Blat: 300 g biscuiti, 100 g unt, 10-12 linguri zeama de compot.

Crema: 700 g branza de vaci, 130 g zahar pudra vanilat, 1 borcan mare compot de piersici, 200 g iaurt gras, 2 plicuri gelatina.

Ornat: 100 g ciocolata, o lingura unt, o lingura lapte, felii de piersici din compot.

Se maruntesc biscuitii si se amesteca impreuna cu compotul si untul topit pana se omogenizeaza. Compozitia se asaza intr-o forma pentru tort detasabila, se presara cu dosul unei linguri si se lasa la frigider sa se intareasca. Crema se prepara amestecand branza de vaci, iaurtul si zaharul pudra. Se amesteca pana se omogenizeaza si se adauga gelatina dizolvata in zeama de compot (dupa cantitatea indicata pe ambalaj). Dupa ce am incorporat si gelatina se adauga piersicile taiate cuburi. Se toarna si crema peste blat si se mai tine in frigider 4-5 ore. Cand s-a intarit suficient se scoate inelul si se orneaza cu felii de piersici. Din unt, ciocolata si lapte preparam o glazura pe care o turnam peste prajitura. O pastram la frigider pana o servim.

ShareTweet
Articolul precedent

Cronobiologia – un domeniu interdisciplinar de investigare

Urmatorul Articol

Uleiuri bio

Articole Similare

Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Urmatorul Articol

Uleiuri bio

Militarii sunt ingrijorati

"Baietelul" si "Grasanul" ingenuncheaza Japonia

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

3 iulie 1423 – S-a nascut regele Ludovic al XI-lea al Frantei

7 iulie 2025

Supranumit „Regele Paianjen” pentru firea sa vicleana si reteaua de aliante si...

Citeste mai departe
Blitz

„Schema feniciana” – o comedie neagra pentru zile albe

7 iulie 2025

Cunoscutul, dar si controversatul regizor Wes Anderson revine în atentia publicului cu...

Citeste mai departe
Blitz

Colectie vestimentara

7 iulie 2025

Expozitia ROYAL, care include lucrari inspirate din viata si activitatea Reginei Maria,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Sa întelegem acneea

7 iulie 2025

În general, la un nivel precar de informare si de educatie sanitara,...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii simple

7 iulie 2025

Mai ales vara, multe femei se plâng de senzatia de picioare obosite...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 7-13 iulie 2025

7 iulie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Veti munci din greu pentru a duce lucrurile la bun...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.