500 g creier de vaca, 100 g unt, 100 g faina, 450 ml lapte, 6 oua, piper, sare.
Creierul se tine aproximativ 2 ore in apa rece, apoi se curata de pielite, se fierbe in apa cu sare, se lasa sa se raceasca si se taie cuburi. Din unt, faina si lapte se prepara un sos alb care se fierbe 15 minute si se lasa sa se raceasca. Se adauga galbenusurile, creierul, sarea si piperul iar la sfarsit se incorporeaza in compozitie albusurile batute ca la bezea. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si se da la cuptor, la foc iute, pana se rumeneste.
Prajitura cu piersici
Blat: 300 g biscuiti, 100 g unt, 10-12 linguri zeama de compot.
Crema: 700 g branza de vaci, 130 g zahar pudra vanilat, 1 borcan mare compot de piersici, 200 g iaurt gras, 2 plicuri gelatina.
Ornat: 100 g ciocolata, o lingura unt, o lingura lapte, felii de piersici din compot.
Se maruntesc biscuitii si se amesteca impreuna cu compotul si untul topit pana se omogenizeaza. Compozitia se asaza intr-o forma pentru tort detasabila, se presara cu dosul unei linguri si se lasa la frigider sa se intareasca. Crema se prepara amestecand branza de vaci, iaurtul si zaharul pudra. Se amesteca pana se omogenizeaza si se adauga gelatina dizolvata in zeama de compot (dupa cantitatea indicata pe ambalaj). Dupa ce am incorporat si gelatina se adauga piersicile taiate cuburi. Se toarna si crema peste blat si se mai tine in frigider 4-5 ore. Cand s-a intarit suficient se scoate inelul si se orneaza cu felii de piersici. Din unt, ciocolata si lapte preparam o glazura pe care o turnam peste prajitura. O pastram la frigider pana o servim.
Comentarii