400-500 g urzici, 2 cepe, 60-70 g unt sau ulei, 1 bucata de hrean, 1 lingura de faina, 1 ou, 1-2 catei de usturoi, 1 1/2 l apa, sare. Se curata urzicile de codite si se spala bine in mai multe ape. Cepele curatate se asaza la foc cu apa si sarea. Când s-au inmuiat bine, se adauga urzicile. Se lasa sa fiarba impreuna la foc potrivit in vasul descoperit, pentru ca urzicile sa-si pastreze culoarea verde. Dupa ce au fiert bine, se strecoara, apoi se trec prin sita. Faina amestecata cu putina apa rece se adauga o data cu grasimea in supa clocotita. Se lasa sa mai fiarba 15-20 minute la foc potrivit. Se trage vasul de pe foc, se potriveste de sare, se adauga usturoiul pisat marunt si trecut prin sita. Se serveste la masa cu hrean ras deasupra.
Supa de cuscus cu legume
O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...
Comentarii