• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 15 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 15 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Supa cu carne afumata si fasole uscata

Supa cu carne afumata si fasole uscata

6 octombrie 2020
in Retete culinare
A A

 250 g carne de vaca, 250 g carne afumata de porc, 200 g fasole uscata, 400 g cartofi, frunze de telina, o varza, 2,5 litri apa, sare, piper, 100 g smantana, o lingura faina.

 Se pune cu o seara inainte fasolea la inmuiat si dimineata se scurge, apoi se pune la fiert impreuna cu carnea afumata si cea proaspata, taiata bucatele. Dupa aproximativ o ora se pot adauga cartofii taiati felii, telina si varza taiata sferturi. Se pune sare, piper si se lasa sa fiarba si zarzavatul. Cand supa e gata, se amesteca smantana cu faina, se adauga putina supa si se toarna totul in cratita.

Covrigei cu scortisoara

 500 g faina, 250 g unt, 50 g zahar, 40 g drojdie, 1/2 ceasca lapte, coaja rasa de lamaie, 1/2 lingurita sare, o lingurita scortisoara, zahar si migdale pentru presarat deasupra.

 Se inmoaie drojdia cu lapte caldut. Se cerne faina intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune drojdia inmuiata, untul moale, zaharul, sarea si putina coaja rasa de lamaie. Se framanta bine si se lasa la cald sa creasca. Se presara masa cu faina amestecata cu putina scortisoara si se fac din aluat covrigei rotunzi. Se coc la foc potrivit. Cand sunt aproape gata, se ung cu unt si se presara cu zahar si cu migdale pisate.

ShareTweet
Articolul precedent

Secrete

Urmatorul Articol

Un articol OZN in “Scientific American”

Articole Similare

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Urmatorul Articol

Un articol OZN in “Scientific American”

Comorile pierdute ale celui de-al Doilea Razboi Mondial

Animale cu povesti stranii

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

6 noiembrie 1494 – S-a nascut sultanul Soliman Magnificul

11 noiembrie 2025

Soliman Magnificul, cunoscut si sub numele de Soliman I, a fost unul...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar despre laureatii cu… Nobel!

11 noiembrie 2025

De la savanti care au schimbat cursul stiintei pâna la lideri care...

Citeste mai departe
Blitz

Tinutul Momârlanilor, Tara dintre Jiuri

11 noiembrie 2025

Cunoscuta si ca Tinutul Momârlanilor, o denumire de suflet pentru locuitorii zonei,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cea mai frecventa boala articulara

11 noiembrie 2025

Osteoartrita se caracterizeaza printr-o „durere mecanica”, din ce în ce mai accentuata...

Citeste mai departe
Femina Club

Pasi esentiali

11 noiembrie 2025

Un adevar ce nu poate fi ignorat este acela ca pielea din...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 10-16 noiembrie 2025

11 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Saptamâna aceasta va fi una care va va multumi pentru...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.