250-300 g slanina afumata, 1/4 varza, 1/4 kg fasole verde, 1/4 kg mazare, 1 dovlecel, 1 fir praz, 2 morcovi, 1 pastârnac, 1 radacina de patrunjel, 1/4 telina, 3-4 rosii, 2-2 1/2 l apa, sare, piper, verdeata. Se curata zarzavatul, se spala si se asaza pe foc intr-un vas cu apa. Se lasa sa fiarba 1 1/2 ore. Daca totul este bine fiert, se strecoara supa si se asaza din nou pe foc. Când clocoteste, se adauga slanina taiata in cubulete si se lasa sa fiarba la foc potrivit 15-20 minute. Când slanina este fiarta, se pun in supa untul, sarea si piperul. Inainte de a servi supa, se asaza in castron crutoane din pâine prajita, peste care se toarna supa fierbinte. Aceasta supa se poate servi la masa cu smântâna si cu verdeata tocata marunt.
Comentarii