1 kg mere, 30 g unt, 400 g zahar, 10 albusuri, 1 cescuta vin, 1/2 baton vanilie, 1 ceasca apa. Merele se curata, se spala, se taie in bucati si se pun intr-o cratita sa se inmoaie cu untul, 2 linguri zahar, vinul si vanilia. Dupa ce merele s-au inmuiat si vinul a scazut complet, se trage deoparte vasul, se lasa sa se raceasca, apoi se trece prin sita. Separat se face un sirop gros din 350 g zahar si apa, care se amesteca cu merele si se fierbe pâna ce capata consistenta. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu albusurile batute spuma si se toarna intr-un vas Jena sau intr-o cratita bine unsa. Se pune sufleul la cuptor, la foc potrivit, 20-25 minute. Se serveste in vasul in care a fost copt.
Praz în sos de smântâna
1 kg praz, 1/2 pachet unt, o lingurita faina, 250 g smântâna,...
Comentarii