• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 20 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 20 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Vinete cu rosii

Vinete cu rosii

6 noiembrie 2017
in Retete culinare
A A

 500 g vinete, 350 g rosii, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 5 catei de usturoi, 200 ml otet de vin, 1 varf de cutit zahar, ulei, sare, piper.

 Se taie vinetele rondele, se sareaza si se lasa sa stea o ora. Se curata usturoiul si se caleste in ulei, la foc mic, vreme de 10 minute. Se adauga telina taiata bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sare si piper. Se lasa totul sa se caleasca la foc mic, vreme de 5 minute. Se trec vinetele prin apa rece, se usuca bine pe servete absorbante, apoi se prajesc in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc. Se amesteca vinetele cu sosul de rosii si telina, apoi se adauga otetul si zaharul. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Se potriveste de sare si piper, apoi se lasa preparatul sa se raceasca, se asaza pe un platou si se tine la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi. La masa, se poate presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.

Prajitura cu gem

 3 cani faina amestecata cu 1 plic praf de copt, 2 linguri zahar, 60 g unt taiat bucatele, o cana lapte, 1 ou batut pentru uns, gem de capsuni sau caise, frisca.

 Se cerne faina intr-un vas, se adauga untul taiat bucatele si se framanta. Se face o adancitura la mijloc, se toarna laptele si se amesteca totul repede, pentru a se obtine un aluat usor lipicios. Pe o suprafata infainata, se intinde aluatul usor, cu sucitorul, pentru a obtine o foaie groasa de 2 cm. Se taie din ea cercuri cu diametrul de 6 cm, care se pun unul langa altul, pe tava de prajituri unsa cu ulei. Se ung cu ou si se coc 15-20 de minute. Se servesc fierbinti, unse cu gem si ornate cu frisca.

ShareTweet
Articolul precedent

Varstele tenului

Urmatorul Articol

Desecretizarea documentelor OZN din Spania

Articole Similare

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Urmatorul Articol

Desecretizarea documentelor OZN din Spania

Razboinicul de la Casa Alba

Marele hexagon de pe Saturn

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

13 noiembrie 1002 – Masacrul din ziua Sfântului Brice

18 noiembrie 2025

13 noiembrie 1002 a devenit o zi întunecata în istoria Angliei medievale,...

Citeste mai departe
Blitz

Când rolurile devin o eticheta: actori care au definit un singur gen

18 noiembrie 2025

Într-o lume cinematografica obsedata de versatilitate, exista actori care si-au construit maretia...

Citeste mai departe
Blitz

Cetatea Alba Carolina

18 noiembrie 2025

În urma cu 310 ani, în 4 noiembrie 1715, a fost pusa...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Stop cardiac sau atac de cord?

18 noiembrie 2025

Relativ frecvent între cele doua probleme de sanatate mentionate se pune semnul...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii rapide

18 noiembrie 2025

Ideal ar fi ca îngrijirea cotidiana sa confere tenului dumneavoastra hidratare suficienta,...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 17-23 noiembrie 2025

18 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceasta saptamâna relatiile cu prietenii si cu partenerii sunt...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.