Se iau 3 kg ardei grasi verzi, 2 1/2 kg rosii, 1/2 kg morcovi, 1 kg ceapa, 300 g masline, 350 ml ulei.
Se curata ceapa si morcovii si se rad pe partea mare a razatoarei. Se pune un vas cu ulei pe foc si se calesc ceapa si morcovii, amestecând bine cu o lingura de lemn pâna ce se înmoaie. Ardeii se spala, se curata de cotoare si de seminte si se taie în suvite. Rosiile spalate se taie felii, la fel si maslinele. Se asaza apoi legumele în borcane potrivit de mari, începând cu ardeii, apoi ceapa si morcovii, urmeaza rosiile si maslinele, dupa care se termina tot cu ardei. La fiecare rând se presara putina sare. Din restul de ulei se toarna în fiecare borcan câte 1-2 lingurite. Dupa ce borcanele s-au umplut, se închid si se sterilizeaza în prima zi 35-40 minute, iar a doua zi 15-20 minute.
Comentarii