5 kg ardei kapia, copti si trecuti prin masina de tocat, 500 ml ulei, 3 linguri miere, 400 g mustar, sare, piper, foi de dafin.
Totul se fierbe timp de 25 de minute, apoi se toarna fierbinte in borcane si se pun la cuptor, pentru a face crusta (sterilizarea). Se inchid borcanele, se invelesc in paturi si se tin pana se racesc (a doua zi).
Chec cu branza dulce
3 oua, 19 linguri ulei, 18 linguri lapte, 19 linguri zahar, o lingurita bicarbonat stins cu lamaie, 18 linguri faina.
Toate ingredientele se amesteca bine si la urma se pun 18 linguri cu faina si 2 plicuri de vanilie. Se tapeteaza o tava dreptunghiulara si se toarna compozitia in tava, apoi, cu lingura, adaugam urmatoarea crema: 300 g branza, 2 linguri gris, zahar dupa gust, 2 oua si un plic de vanilie. Se pune la copt pentru 40-45 minute. La sfarsit, dupa ce s-a copt, se pudreaza cu zahar farin.
Comentarii