1,5 kg stiuca, o ceapa, o lamâie, 1 pahar vin alb, 50 g unt, o lingura faina, 3 linguri ulei, 2 foi de dafin, sare, piper.
Stiuca se curata, se spala bine si se sareaza. Se portioneaza si se pune la fiert cu apa, ulei, sare, piper, foi de dafin si ceapa taiata marunt. Se face un rântas din unt cu faina care se stinge cu vin, putina zeama în care a fiert pestele si zeama de lamâie. Se mai lasa sa fiarba înca putin sosul si se ia un vas de Jena în care se asaza pestele, iar deasupra se adauga sosul de vin. Se lasa la cuptorul încins pentru 20 de minute. Se serveste imediat.
Bezele cu cafea
4 albusuri, 1 pahar cafea, 300 g zahar.
Se pun la fiert zaharul si cafeaua pâna se îngroasa. Se bat albusurile spuma, se toarna siropul îngrosat peste ele. Intr-o tava tapetata cu hârtie de copt se formeaza bezelele cu un cornet si apoi se coc la foc foarte mic, pâna se usuca.
Comentarii