1 kg rosii, 5 morcovi, 2 radacini patrunjel, ceapa verde, 3 catei usturoi, cimbru verde, sare, patrunjel verde, ulei de masline, o lingura zahar brun, piper.
Rosiile se spala si se taie în doua. Morcovii, radacinile de patrunjel, ceapa verde, usturoiul se curata si se spala. Se pun toate legumele într-o tava tapetata cu hârtie de copt, se presara peste ele sare, zahar brun, piper, crengutele de cimbru si se stropesc cu ulei de masline. Se da tava la cuptor pentru aproximativ 35 minute pâna se înmoaie legumele si se rumenesc rosiile. Când sunt gata se lasa putin sa se raceasca, apoi se pun toate ingredientele în blender si se maruntesc bine. Se potriveste de sare si piper dupa gust si se mai adauga doar putin ulei de masline. Daca supa este prea groasa se poate adauga putina supa de pui. Se poate servi si rece.
Tarta cu visine
500 g visine, 80 g faina, 125 g zahar, 3 oua, 250 ml smântâna de gatit, unt pentru uns forma.
Intr-un vas se amesteca faina cu zaharul si apoi se adauga ouale, unul câte unul si se bat bine. Se adauga smântâna, se amesteca din nou si se obtine un aluat asemanator celui de clatite, dar mai gros. Se unge o forma de tarta cu unt, se pun fructele fara sâmburi si se toarna aluatul deasupra. Se lasa la cuptor aproximativ 40 de minute pâna se rumeneste frumos.
Comentarii