350 g spanac, 2 linguri ulei, 150 g felii bacon, 4 oua, 3 linguri smântâna, 50 g brânza, sare, piper.
Se spala spanacul, se curata, se taie, apoi se caleste cu sare în putin ulei timp de aproximativ 10 minute. Într-o alta tigaie, se rumenesc feliile de bacon. Separat se bat ouale cu smântâna, apoi se adauga brânza maruntita. Se potriveste gustul cu piper si sare. Se asaza feliile de bacon pe fundul unei forme de tarta, se pune spanacul deasupra si se toarna amestecul cu oua peste el. Se coace 35-40 de minute la foc potrivit. Când este gata, se lasa putin sa se raceasca si se rastoarna pe o farfurie.
Budinca de piscoturi
150 g piscoturi, 50 g stafide, 3 linguri fructe zaharisite, 500 ml lapte, 120 g zahar, zahar vanilat, 3 oua, unt pentru uns forma.
Intr-o forma rotunda cu peretii drepti, bine unsa cu unt, se asaza piscoturile, în rânduri încrucisate, iar între rânduri se pun stafide si bucatele mici de fructe zaharisite. Ultimul rând de piscoturi trebuie sa fie ceva mai jos decât marginea formei. Separat se face o crema de vanilie din laptele fierbinte amestecat cu zahar si zaharul vanilat. Se tine la foc pâna se topeste zaharul. Separat, se bat ouale într-un castron si se toarna încet laptele, amestecând mereu. Se strecoara crema si se toarna putin câte putin peste piscoturile din forma. Se lasa sa stea 10 minute, ca sa fie bine patrunse de crema. Se acopera si se pun sa fiarba 40 de minute, la cuptor, în baie de apa. Când budinca este gata se lasa 10 minute sa se mai racoreasca în forma. Se rastoarna si se serveste cu sos de zahar ars.
Comentarii