• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 17 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 17 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Metode inedite de a indeparta suferintele fizice

Metode inedite de a indeparta suferintele fizice

7 aprilie 2010
in Remedii naturale
A A

Anxietatea si durerea sunt principalele doua motive pentru care se recurge la medicina alternativa (tratamente sau proceduri utilizate independent, în scopul de a înlocui medicina traditionala) sau la terapiile complementare (practici medicale neconventionale, care se alatura tratamentelor recomandate de medici). Aceste tipuri de medicina trateaza stresul si reduc intensitatea durerii într-o maniera din ce în ce mai sigura, un mare numar din ele fiind oficializate prin primirea aprobarii de a fi practicate legal. Cele mai frecvente metode se bazeaza pe anumite principii, pe care le prezentam mai jos.

Corp si spirit

Metodele care leaga corpul de spirit si capacitatea lor de a se influenta reciproc au demonstrat ca ele contribuie la diminuarea intensitatii durerii cronice, reducand stresul, tensiunea si depresia, factori agravanti ai durerii. Retroactiunea autogena face apel la tehnologie (electrozi fixati pe diferite parti ale corpului), pentru a controla anumite reactii ale organismului, în scopul reducerii intensitatii durerii. Tehnicile de relaxare sunt asociate acestei metode, ideea fiind de a ajuta o persoana sa atinga un nivel de relaxare care sa-i permita un mai bun control asupra durerii.

Rasul: perioade regulate de ras deturneaza atentia din zona durerii, ameliorand supletea musculara si scazand tensiunea arteriala. Hipnoza produce o stare de relaxare, în cadrul careia spiritul ramane concentrat si receptiv la sugestie. Meditatia îl ajuta pe pacient sa-si controleze gandurile si sa se linisteasca. Yoga este o practica straveche, care include „educarea” respiratiei proprii, miscari si pozitii menite sa realizeze armonia dintre spirit si corp. Muzica, dans, arte-frumoase: reduc stresul si anxietatea si favorizeaza încrederea în sine si starea personala de bine, de confort.

Manipulare si atingere

Terapii bazate pe convingerea ca, atunci cand o parte a corpului nu functioneaza, si celelalte parti sunt afectate. Aromaterapia: utilizarea uleiurilor esentiale derivate din extracte din plante si din rasini. Chiropractica se bazeaza pe convingerea ca anumite maladii si convingeri, inclusiv durerea cronica, rezulta dintr-o dezorganizare a sistemului nervos, cauzata de probleme articulare. Manipularea articulatiilor se face prin întinderea lor usoara sau prin „ajustarea” lor.

Masajul se bazeaza pe principiul potrivit caruia, atunci cand muschii sunt surmenati, în ei se pot acumula reziduuri (toxine) care pricinuiesc dureri si blocaje (numite în mod curent carcei). Se recurge la proceduri de manipulare, în scopul punerii în miscare a muschilor si a tesuturilor moi ale corpului. Gestica este centrata pe o filosofie care considera ca, în timp, individul uman adopta si chiar dezvolta posturi si miscari non-functionale. Un instructor-terapeut îl deprinde pe pacient cu o serie de miscari precise, concepute în scopul utilizarii în mod mai confortabil si mai eficace a muschilor si a articulatiilor.

Osteopatia este una dintre disciplinele medicale recunoscute oficial, avand mai multe puncte comune cu medicina traditionala. Osteopatul, ca si chiropracticianul, utilizeaza proceduri manuale pentru a diminua presiunea asupra articulatiilor si pentru a alinia structura osteo-musculara, în scopul ameliorarii miscarii si a circulatiei lichidelor din corp.

Reconditionarea energiei naturale

Aceste terapii se bazeaza pe faptul ca anumite forte energetice interne si externe joaca un rol important în sanatate si în vindecare.
 – Acupresura provine din filosofia chineza si e comparabila cu acupunctura. Presiunea cu varfurile degetelor pe anumite puncte ale corpului, pentru a restabili circulatia libera a energiei „chi” (forta vitala) reprezinta modul de lucru al terapeutului.

– Acupunctura este reprezentata prin folosirea de ace speciale care se înfig în piele, în anumite puncte, în scopul eliminarii blocajelor la nivelul meridianelor energetice si pentru a favoriza libera circulatie a energiei „chi”.
 – Tai Chi combina miscarile circulare lente, realizate în mod deliberat, cu o respiratie profunda. Procedura întareste muschii, face articulatiile mai mobile si reduce stresul.

– Atingerea terapeutica se raporteaza la la un concept religios ce presupune asezarea palmelor pe corpul pacientului, gest prin care puterea vindecatoare circula între terapeut si bolnav.
 – Electrostimularea percutanata vizeaza reducerea intensitatii durerii, împiedicand mesajele care induc durerea sa ajunga la creier. Este o metoda mai eficace în cazul durerilor acute, decat în cel al durerilor cronice.

Homeopatia si naturopatia

 Homeopatia reprezinta utilizarea unor substante naturale puternic diluate. Terapia se bazeaza pe legea similitudinii, ideea fiind ca, daca o doza puternica dintr-o substanta cauzeaza dezvoltarea anumitor simptome, o doza mica din aceeasi substanta va putea sa trateze bolile, generand aceleasi simptome.
 Naturopatia înglobeaza terapii naturale, acupunctura, manipulari, tratamente cu plante medicinale si terapii nutritionale.

ADRIAN-NICOLAE POPESCU

ShareTweet
Articolul precedent

A saptea arta… rosie

Urmatorul Articol

Organisme sinucigase

Articole Similare

Remedii naturale

Biserica Sfantul Spiridon – Iasi

30 mai 2022

Monument de arhitectura, Biserica Sfantul Spiridon din Iasi a fost construita intre...

Remedii naturale

“Negrilica”, leacul lui Dioscoride

2 mai 2018

Celebrul medic grec Dioscoride, care era si farmacolog, si botanist, chirurg in...

Remedii naturale

Ce puteti face, daca…

7 martie 2018

...aveti transpiratie urat mirositoare. Se amesteca, în parti egale, apa si otet...

Remedii naturale

Ce puteti face, daca…

5 martie 2018

...va cade parul. Puneti 100 g de busuioc proaspat intr-un litru de...

Remedii naturale

Banana – fructul antistres

21 februarie 2018

Daca pana prin anii 90 bananele constituiau chiar un exotism alimentar in...

Remedii naturale

Bucataria si materiile prime naturale

14 februarie 2018

Asa cum industria farmaceutica de astazi isi datoreaza reusitele practicilor terapeutice traditionale,...

Urmatorul Articol

Organisme sinucigase

Cariatide vechi si noi

Palazzo Publico din Siena

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

12 iunie 1519 – S-a nascut Cosimo de Medici

16 iunie 2025

Cosimo I de’ Medici (1519-1574) a fost primul Duce de Florenta si,...

Citeste mai departe
Blitz

Cleopatra, superproductia care a adus Hollywood-ul la un pas de ruina

16 iunie 2025

Filmul „Cleopatra”, regizat de Joseph L. Mankiewicz, este cunoscut nu doar ca...

Citeste mai departe
Blitz

Rubens la Palat

16 iunie 2025

Cea mai valoroasa pictura din România este prezentata la Palatul Culturii din...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Carnea rosie si riscul de cancer

16 iunie 2025

Alimentatia, respectiv calitatea hranei de fiecare zi este frecvent „surclasata” de interese...

Citeste mai departe
Femina Club

„Amprentele” tineretii

16 iunie 2025

Ingrijirea tenului matur este esentiala în lupta cu ridurile, pentru mentinerea „amprentelor”...

Citeste mai departe
Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.