• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 25 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 25 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Salau in aspic

Salau in aspic

14 aprilie 2010
in Retete culinare
A A

1,5 kg salau, 4 oua, 1 gogosar, 1 morcov, 3 cepe, foi de dafin, 2 catei de usturoi, 30 ml coniac, 100 ml vin alb, sare, piper, 4 pliculete cu gelatina.

Pestele, curatat si spalat, se fierbe cu morcovul, cepele si mirodeniile in 1,5 l apa. Se lasa sa se raceasca si se curata de piele. Zeama se strecoara foarte bine printr-o sita. Supa si gelatina se pun pe foc cu doua foi de dafin, 1 paharel de vin alb si cateva boabe de piper. Pentru a se obtine un aspic transparent, cand a dat in clocot, se adauga trei albusuri batute cu 3 linguri de otet. Se mai lasa sa fiarba cu albusurile pana ce zeama a devenit limpede. Se filtreaza zeama in felul urmator: intr-o oala mare se pune o strecuratoare pe care se asaza o bucata de tifon si o hartie sugativa. Se toarna incet zeama (aspicul). Se lasa sa se raceasca putin. Intr-un vas de Jena se pune un strat de aspic si se da la rece pentru a se intari. Dupa ce s-a intarit, se garniseste cu ou si felii de gogosar, se pun bucatile de peste si se toarna deasupra restul de aspic. Se da la rece iar dupa ce s-a intarit, se rastoarna pe un platou. Pentru a se dezlipi usor, se infasoara vasul intr-o carpa ce a fost inmuiata in apa clocotita.

ShareTweet
Articolul precedent

Seul – orasul renascut din cenusa

Urmatorul Articol

Telina cu ciuperci

Articole Similare

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Urmatorul Articol

Telina cu ciuperci

6 masti cu efect rapid

A fost doar un OZN

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

20 noiembrie 284 d.Hr. – Diocletian este proclamat împarat

23 noiembrie 2025

Pe 20 noiembrie 284 d.Hr., la Nicomedia, un moment crucial a marcat...

Citeste mai departe
Blitz

De la figuranti la superstaruri: povesti uimitoare ale actorilor

23 noiembrie 2025

Actori faimosi care si-au început cariera muncind din greu, ca simplu figuranti?...

Citeste mai departe
Blitz

Fragilitatea Eternului

23 noiembrie 2025

O expozitie-eveniment, unica în România, „Fragilitatea Eternului. De la Pompeii la Grand...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Omul contemporan, între post si abuzul alimentar

23 noiembrie 2025

Celebrul filosof Arthur Schopenhauer ne amintea un adevar comun, atât de banal...

Citeste mai departe
Femina Club

Agresiunile sezonului rece

23 noiembrie 2025

Iarna, când temperaturile scad si aerul devine din ce în ce mai...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 24-30 noiembrie 2025

23 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Sunteti norocosi! Urmeaza o saptamâna productiva si aveti avantajul de...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.