• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 25 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 25 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Stiuca in sos de smantana

Stiuca in sos de smantana

19 martie 2015
in Retete culinare
A A

 O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci, 50 g unt, 70 ml vin alb, sare, piper, o legatura patrunjel verde.

 Pentru sos: o lingurita faina, 2 galbenusuri, 3 linguri smantana, zeama de lamaie.

 Se curata stiuca si se pune intr-o cratita cu ceapa si morcovul taiate felii, sare, piper, ciupercile intregi, untul si vinul. Se fierbe 15 minute acoperit la foc potrivit. Se scoate pestele cu ciupercile, iar zeama se strecoara si se lasa sa mai scada. Preparam sosul de smantana, adaugand peste zeama oprita faina, galbenusurile, smantana si zeama de lamaie. Se bat bine pe foc apoi se trece sosul prin sita peste stiuca si ciuperci. La final se presara putin patrunjel verde.

Budinca de piscoturi

 150 g piscoturi, 50 g stafide, 3 linguri fructe zaharisite, 500 ml lapte, 120 g zahar, zahar vanilat, 3 oua, unt pentru uns forma.

 Intr-o forma rotunda cu peretii drepti, bine unsa cu unt, se asaza piscoturile, in randuri incrucisate, iar intre rinduri se pun stafide si bucatele mici de fructe zaharisite. Ultimul rand de piscoturi trebuie sa fie ceva mai jos decat marginea formei. Separat se face o crema de vanilie din laptele fierbinte a-mestecat cu zahar si zaharul vanilat. Se tine la foc pana se topeste zaharul. Separat, se bat ouale intr-un castron si se toarna incet laptele, amestecand mereu. Se strecoara crema si se toarna putin cate putin peste piscoturile din forma. Se lasa sa stea 10 minute, ca sa fie bine patrunse de crema. Se acopera si se pun sa fiarba 40 de minute, la cuptor, in baie de apa. Cand budinca este gata se lasa 10 minute sa se mai racoreasca in forma. Se rastoarna si se serveste cu sos de zahar ars.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 23-29 martie 2015

Urmatorul Articol

19 martie 1629 – S-a nascut tarul Aleksei I al Rusiei

Articole Similare

Femina Club

Sote de aripioare

22 decembrie 2025

10 aripioare, ulei, sare, piper, praf de usturoi. Se spala aripioarele, se...

Femina Club

Legume cu smantana

15 decembrie 2025

1 kg legume fierte, 250 ml smantana, 30 g faina, sare, 50...

Femina Club

Pui caramelizat

8 decembrie 2025

1 pui grill dezosat, 50 ml ulei de masline, 3 linguri miere,...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Urmatorul Articol

19 martie 1629 – S-a nascut tarul Aleksei I al Rusiei

Bruce Willis – durul cu suflet de copil

Doua romane de Ismail Kadare

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

18 decembrie 1626 – S-a nascut regina Cristina a Suediei

22 decembrie 2025

Regina Cristina a Suediei (pe numele întreg Kristina Alexandra), una dintre cele...

Citeste mai departe
Blitz

„Cravata galbena” – Portretul unui geniu care nu s-a lasat înteles

22 decembrie 2025

Cel mai recent film al regizorului Serge Ioan Celibidachi (fiul marelui dirijor...

Citeste mai departe
Blitz

Craciunul confiscat

22 decembrie 2025

Sarbatorile autentice din satul traditional românesc – cu vechi colinde si miros...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Tratarea atacului de panica

22 decembrie 2025

Atacul de panica este un episod brusc si recurent de teama intensa...

Citeste mai departe
Femina Club

Daca purtati ochelari

22 decembrie 2025

...efectul de lupa al lentilelor va obliga la meticulozitate în privinta machiajului....

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 22-28 decembrie 2025

22 decembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Veti fi în elementul dumneavoastra, deoarece acesta este momentul perfect...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.