• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 18 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 18 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Miracolele din bobul verde

Miracolele din bobul verde

26 martie 2015
in Remedii naturale
A A

Atâta timp cât alimentatia si gastronomia, in general, abordata in mod decent, nu se transforma în extravagante fara legatura cu ideea de nutritie, putem vorbi fara retinere despre orice aliment si ca despre un leac blând al celor mai diverse afectiuni. Astazi, despre o leguma banala, dar nebanuit de valoroasa pentru sanatate. Sursa excelenta de vitamine, minerale si proteine, mazarea este apreciata mai ales datorita gustului sau fin si proaspat, lucru care o face potrivita în special pentru preparatele culinare din sezonul cald. Fie ca este vorba de supe sau ciorbe, salate, paste sau diferite mâncaruri traditionale, mazarea este o veritabila vedeta a primaverii.

 In general, majoritatea gospodinelor stiu ca mazarea este sanatoasa, însa putine sunt constiente si cât de sanatoasa este. Foarte bogata în vitamina K, responsabila cu activarea calciului în organism, ea ajuta la întarirea oaselor. Totodata, contine si numeroase vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B9), rolul acestora fiind de a regla nivelul de carbohidrati, lipide si proteine din organism. Mai mult, mazarea abunda în minerale, printre care se numara fierul, magneziul, potasiul, cuprul si sodiul, dar si în vitamina A si C, putând fi considerata o adevarata „bomba” cu vitamine si minerale benefice organismului.

 Datorita continutului ridicat de vitamina K si B6, mazarea este recomandata femeilor de vârsta a doua, susceptibile de osteoporoza, prin faptul ca întareste sanatatea oaselor, fiind astfel eficienta în prevenirea osteoporozei si a arterosclerozei. De asemenea, consumata frecvent, reduce riscul de degenerescenta maculara, contribuind la îmbunatatirea sanatatii ochilor. Meritul pentru aceasta remarcabila proprietate a sa îl are luteina, un carotenoid pe care corpul îl transforma într-un antioxidant.

 Beneficiind de un continut ridicat de antioxidanti, acid folic, vitamina A si C, mazarea, consumata frecvent, lupta în mod eficient împotriva radicalilor liberi, reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, regleaza nivelul de colesterol din sânge si pe cel al tensiunii arteriale si previne tulburarile de ritm ale inimii.

 Totodata, datorita continutului ridicat de fier, magneziu, seleniu si a complexului de vitamine B, mazarea are un puternic efect energizant, fiind un remediu eficient împotriva anemiei, si, implicit, a oboselii cronice. Nu în ultimul rând fiind sursa bogata de fibre si proteine, unul dintre beneficiile consumului de mazare este cel de a induce senzatia de satietate. În plus, cosumul ei are si nenumarate efecte asupra sistemului digestiv: previne constipatia, îmbunatateste digestia, regleaza nivelul glicemiei si contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

ADRIAN-NICOLAE POPESCU

ShareTweet
Articolul precedent

Drumul spre intelepciune si intelegere

Urmatorul Articol

Febra la copiii mici: adevaruri si prejudecati

Articole Similare

Remedii naturale

Biserica Sfantul Spiridon – Iasi

30 mai 2022

Monument de arhitectura, Biserica Sfantul Spiridon din Iasi a fost construita intre...

Remedii naturale

“Negrilica”, leacul lui Dioscoride

2 mai 2018

Celebrul medic grec Dioscoride, care era si farmacolog, si botanist, chirurg in...

Remedii naturale

Ce puteti face, daca…

7 martie 2018

...aveti transpiratie urat mirositoare. Se amesteca, în parti egale, apa si otet...

Remedii naturale

Ce puteti face, daca…

5 martie 2018

...va cade parul. Puneti 100 g de busuioc proaspat intr-un litru de...

Remedii naturale

Banana – fructul antistres

21 februarie 2018

Daca pana prin anii 90 bananele constituiau chiar un exotism alimentar in...

Remedii naturale

Bucataria si materiile prime naturale

14 februarie 2018

Asa cum industria farmaceutica de astazi isi datoreaza reusitele practicilor terapeutice traditionale,...

Urmatorul Articol

Febra la copiii mici: adevaruri si prejudecati

Calatorie in tainele sulurilor carbonizate

Artistul si „dragostea libera”

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

11 decembrie 969 – Asasinarea împaratului bizantin Nicefor al II-lea

15 decembrie 2025

Nicefor al IIlea Focas (Nikeforos Fokas) a domnit ca împarat bizantin între...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai bune filme despre Frankenstein

15 decembrie 2025

Savantul Frankenstein si creatura sa monstruoasa au captivat generatii întregi, dand nastere...

Citeste mai departe
Blitz

Enciclopedie a provinciei

15 decembrie 2025

Primul volum al trilogiei „Encyclopaedia Bannatica”, semnat de medicul timisorean Adrian Badescu,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Alimente sanatoase pentru vasele de sânge

15 decembrie 2025

Consumul excesiv de alimente procesate sau de grasimi nesanatoase poate duce la...

Citeste mai departe
Femina Club

Stralucire si luminozitate

15 decembrie 2025

Exista multiple „trucuri” la care e bine sa apelati pentru a da...

Citeste mai departe
Femina Club

Legume cu smantana

15 decembrie 2025

1 kg legume fierte, 250 ml smantana, 30 g faina, sare, 50...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.