1 dovleac potrivit, 200 g ciuperci, 2 cepe, 300 g carne de curcan tocata, o lingura faina, 50 ml vin rosu, coaja rasa de la o portocala, 1/2 legatura rozmarin, 1/2 legatura maghiran, 1/2 legatura coriandru, sare, piper, 50 g unt.
Dovleacul se fierbe la aburi aproximativ 40 de minute. Intre timp se taie ciupercile si ceapa fideluta, se amesteca bine cu ierburile tocate marunt si se pun la calit in unt. Se adauga carnea de curcan tocata si faina dizolvata in vin. Dovleacul se paseaza bine, se adauga coaja rasa de la o portocala si se amesteca in compozitia de ciuperci. Se toarna intr-o tava unsa cu unt si presarata cu pesmet si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 45 minute.
Negresa cu nuca de cocos
O cana lapte, o cana si jumatate zahar, o cana faina, 200 g unt, 2-3 linguri cacao, 3 oua, ciocolata, nuca de cocos fulgi.
Se pun intr-o cratita pe foc untul, laptele, zaharul, cacaua si se dau in clocot. Se da cratita deoparte si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se adauga galbenusurile, faina, praful de copt si se incorporeaza. Se bat si albusurile spuma si se adauga la compozitia rezultata. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se intinde in strat uniform aluatul. Se da la cuptor la foc iute. Dupa ce s-a copt, se scoate si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea se toarna deasupra ciocolata topita pe baie de aburi, se presara nuca de cocos, se taie si se serveste.
Comentarii