• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 13 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 13 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Pizza cu brânza si marar

Pizza cu brânza si marar

6 iunie 2016
in Retete culinare
A A

 O pâine feliata, 200 ml lapte, salam, brânza telemea de vaca, marar, boabe de porumb, 3 oua, bulion.

 Intr-o tava tapetata cu hârtie de copt se asaza feliile de pâine, se completeaza in spatiile libere cu bucati de pâine taiata. Se inmoaie pâinea cu laptele si se lasa deoparte. Pâinea se unge cu putin bulion. Se asaza apoi salamul pe margine, iar in mijloc se pune brânza telemea rasa si amestecata cu mararul. Deasupra se pun boabe de porumb. La sfârsit se pun ouale batute. Se da la cuptor aproximativ 20 minute.

Tort cu cirese

 Blat: 8 oua, 10 linguri zahar, 8 linguri faina, 3 linguri cacao, o lingura ulei, 1/2 lingurita praf de copt, sare.

 Umplutura: 2 linguri zahar, 500 ml frisca lichida, 500 g cirese, 100 g migdale feliate, 250 g mascarpone.

 Pentru blat, se bat albusurile cu un praf de sare pâna se obtine o spuma tare. Se adauga pe rând zaharul, galbenusurile, uleiul, faina cernuta, cacaua si praful de copt. Se bate in continuare pâna se omogenizeaza compozitia. Apoi se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hârtie de copt, de 24 cm diametru, si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30-40 minute pâna trece testul cu scobitoarea. Se scoate blatul din cuptor si se lasa pe un gratar sa se raceasca. Se scot sâmburii de la cirese, dupa ce se aleg cele mai frumoase si sanatoase pentru decor si se lasa un timp cu zahar sa isi lase zeama. Se bat bine 250 ml din frisca. Când s-a intarit, se adauga siropul de cirese, precum si câteva fructe. Frisca se adauga peste mascarpone si se amesteca pâna se omogenizeaza. Intre timp, se taie blatul in trei felii. Cu o pensula se insiropeaza cele trei blaturi, de preferinta tot cu sirop de la cirese. Se asaza primul blat, se toarna crema de mascarpone. Peste crema se pune al doilea blat, 2-3 linguri din crema mascarpone iar in centru se asaza ciresele. Marginea trebuie sa ramâna libera. Se bate si restul de 250 ml frisca. Se umple tortul cu frisca alba pâna deasupra cireselor. Se asaza apoi si cel de-al treilea blat insiropat. Se orneaza cu frisca ramasa si cirese. Apoi se da la rece pentru minimum doua ore.

ShareTweet
Articolul precedent

Plaje interzise turistilor

Urmatorul Articol

Despre cearcane

Articole Similare

Femina Club

Pui caramelizat

8 decembrie 2025

1 pui grill dezosat, 50 ml ulei de masline, 3 linguri miere,...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Urmatorul Articol

Despre cearcane

Un întelept vorbeste despre rapirile OZN

Republica de la Weimar

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

4 decembrie 1872 – Descoperirea „corabiei-fantoma” Mary Celeste

8 decembrie 2025

Pe 4 decembrie 1872, oceanul Atlantic a oferit lumii una dintre cele...

Citeste mai departe
Blitz

Pelicule despre armatele care au dominat Antichitatea

8 decembrie 2025

Civilizatia romana a exercitat dintotdeauna o fascinatie aparte asupra lumii moderne. Ordinea...

Citeste mai departe
Blitz

Descoperiri de exceptie la Dobrovat

8 decembrie 2025

În spatiile Muzeului de Istorie a Moldovei va fi deschisa publicului, la...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Autofagia si postul intermitent

8 decembrie 2025

Ideea de post alimentar s-a imprimat în mentalul colectiv ca o practica...

Citeste mai departe
Femina Club

Greseli de evitat

8 decembrie 2025

Acneea, problema medicala frecventa, care afecteaza una din zece persoane din lume,...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 8-14 decembrie 2025

8 decembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceste zile sunt favorabile încheierea unor proiecte legate de...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.