• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 12 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 12 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Spaghete picante cu ton

Spaghete picante cu ton

27 aprilie 2017
in Retete culinare
A A

 O conserva ton in suc propriu, 3 fire ceapa verde, o cana suc de rosii, ½ lingurita ardei iute macinat, 1 vârf cutit scortisoara, busuioc uscat, sare, ulei de masline, parmezan.

 Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Din partea verde se opresc 2 linguri pentru decor, iar restul se pune la calit in putin ulei de masline. Când ceapa s-a inmuiat se adauga ardeiul iute macinat si praful de scortisoara, apoi sucul de rosii, busuiocul, si se lasa 10 minute sa fiarba. Se pune si tonul scurs de zeama si se mai lasa 15 minute sa se imbine aromele. Pastele se pun separat la fiert, iar când sunt gata, se scot intr-o strecuratoare, se trec printr-un jet de apa rece, apoi se lasa la scurs. La final, se potriveste sosul de sare, apoi se pune peste pastele fierte si se amesteca. Deasupra se presara ceapa verde oprita si parmezan ras.

Tarta in straturi

 1 kg cartofi, 3 linguri unt, 2 cepe, 2 morcovi, 3 linguri mazare, 2 ardei copti, 2 linguri pasta de tomate, 3 catei usturoi, 1/2 ardei chili, ulei.

 Pentru aluat: 150 g unt, 1 praf sare, 1 praf de copt, o cana apa, faina cât cuprinde.

 Se amesteca apa cu untul, praful de sare, praful de copt si se adauga faina cât sa iasa un aluat nelipicios, care se acopera si se da deoparte 15 minute. Cartofii se fierb si se amesteca bine cu untul. Se caleste ceapa si usturoiul, se adauga morcovul si se lasa pe foc putin, dupa care se adauga putina apa si se lasa sa se inabuse. La sfârsit, se pun ardeii copti taiati felii si mazarea, pasta de tomate amestecata cu o cana de apa calduta si se lasa pe foc sa scada, apoi se adauga ardeiul chili taiat marunt si se mai da intr-un clocot. Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina, se intinde aluatul si se pune in tava, apoi se adauga legumele si un strat generos de piure. Se da la cuptor pentru 30 de minute.

ShareTweet
Articolul precedent

„Ursul” unificator al yakuza

Urmatorul Articol

Trei masti naturale

Articole Similare

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Urmatorul Articol

Trei masti naturale

Doru Davidovici si colegii sai

Violenta si puterea absoluta

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

6 noiembrie 1494 – S-a nascut sultanul Soliman Magnificul

11 noiembrie 2025

Soliman Magnificul, cunoscut si sub numele de Soliman I, a fost unul...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar despre laureatii cu… Nobel!

11 noiembrie 2025

De la savanti care au schimbat cursul stiintei pâna la lideri care...

Citeste mai departe
Blitz

Tinutul Momârlanilor, Tara dintre Jiuri

11 noiembrie 2025

Cunoscuta si ca Tinutul Momârlanilor, o denumire de suflet pentru locuitorii zonei,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cea mai frecventa boala articulara

11 noiembrie 2025

Osteoartrita se caracterizeaza printr-o „durere mecanica”, din ce în ce mai accentuata...

Citeste mai departe
Femina Club

Pasi esentiali

11 noiembrie 2025

Un adevar ce nu poate fi ignorat este acela ca pielea din...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 10-16 noiembrie 2025

11 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Saptamâna aceasta va fi una care va va multumi pentru...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.