• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 15 septembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 15 septembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Praz cu masline

Praz cu masline

7 februarie 2018
in Retete culinare
A A

 4 fire praz, 100 g masline, 1 pahar bors, 1 pahar sos rosii, o legatura patrunjel, sare, piper.

 Se oparesc maslinele in bors, apoi se scurg si se lasa deoparte. Prazul se taie rondele si se caleste in putin ulei, doar cat sa se inmoaie. Se adauga apoi apa cat sa acopere prazul, se adauga maslinele si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand prazul este fiert, se adauga sosul de rosii, se asezoneaza cu sare, piper si se lasa pe foc pana scade de tot zeama. La sfarsit se presara patrunjel verde tocat marunt.

Placinta cu branza si mere

 Aluat: 200 g unt, 200 g zahar, 4 oua, sare, 300 g faina, coaja de lamaie, 1 praf de copt.

 Umplutura: 900 g branza de vaci, 300 g smantana, 4 oua, 300 g zahar, 3 linguri gris, 100 g stafide, 40 g unt, 2 mere, coaja de lamaie, esenta de rom.

 Aluatul se prepara din untul lasat la temperatura camerei, care se mixeaza cu zaharul dupa care se adauga galbenusurile frecate bine, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie si se omogenizeaza totul. La final, se adauga albusurile batute spuma si se framanta un aluat omogen. Cand este gata se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca 30 minute. Pentru umplutura se amesteca branza cu smantana, se adauga ouale batute cu 200 g de zahar, esenta, grisul, stafidele si se amesteca bine. Se da la rece pana se caramelizeaza merele. Zaharul ramas se caramelizeaza, apoi se adauga untul si cand s-a topit se adauga merele taiate felii si se lasa sa se caramelizeze. Se intinde aluatul intr-o foaie, se pune in tava tapetata cu hartie de copt, inclusiv pe marginile tavii. Se pune jumatate din compozitia de branza, se adauga un strat de mere caramelizate (jumatate). Se adauga restul de branza si deasupra merele ramase impreuna cu caramelul. Se taie surplusul de aluat ramas, se da la cuptor, la foc potrivit pentru aproximativ o ora, pana se rumeste frumos deasupra.

ShareTweet
Articolul precedent

Cuvantul de ordine, hidratarea

Urmatorul Articol

Ipoteza „Matrix”

Articole Similare

Femina Club

Gaina rasol

7 septembrie 2025

1 gaina, 23 litri apa, zarzavat de supa, o ceapa, 10 cartofi,...

Femina Club

Placinta de cartofi

1 septembrie 2025

5 cartofi mari, 100 g friptura sau mezeluri, 3-4 cepe verzi, 5...

Femina Club

Dovlecei pane

25 august 2025

2 dovlecei, sare, 2 linguri ulei, busuioc si oregano uscat, 2 catei...

Femina Club

Sufleu de mazare

18 august 2025

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca...

Femina Club

Rosii cu sufleu de brânza

11 august 2025

12 rosii mijlocii, 2 oua, o lingura faina, 2 linguri unt, 1...

Femina Club

Scoarta de nuca

11 august 2025

3 oua, 1 pahar zahar, 3/4 pahar faina, 1 pahar nuci. Se...

Urmatorul Articol

Ipoteza „Matrix”

In asteptarea unei coroane

Creatorii isi reneaga inventiile

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

4 septembrie 476 – Detronarea împaratului roman, Romulus Augustulus

7 septembrie 2025

Anul 476 este considerat de multi istorici drept momentul în care s-a...

Citeste mai departe
Blitz

Jamie Lee Curtis – o actrita pentru toate anotimpurile

7 septembrie 2025

Cu un zâmbet inconfundabil si o energie care umple ecranul, Jamie Lee...

Citeste mai departe
Blitz

Festivalul scrisorilor

7 septembrie 2025

Cea de-a V-a editie a Festivalului Scrisorilor se va desfasura în luna...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Surprinzatorul pepene verde

7 septembrie 2025

Aparut în publicatia Nutrients, un studiu american a relevat faptul ca persoanele...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 8-14 septembrie 2025

7 septembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Este momentul prielnic pentru a stabili ce este mai important...

Citeste mai departe
Istorii

Cei mai incompetenti generali din Al Doilea Razboi Mondial

7 septembrie 2025

Au provocat înfrângeri prin gafele lor, si-au derutat propriile trupe, au dispretuit...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.